Ποιοί είναι οι βραβευθέντες από τον ΣΑΔΜΜΕΕ δημοσιογράφοι

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Στην απονομή των Βραβείων «ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ» από το Σύνδεσμο Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος, την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, σε εκδήλωση στην Παλιά Βουλή, και η οποία προκάλεσε την  ικανοποίηση όλων των παρισταμένων και των βραβευθέντων βετεράνων δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος Θύμιος Τσικνής, σε σύντομη ομιλία του είπε ότι τα Βραβεία και οι Τιμητικές Διακρίσεις «ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ» 2015 θεσπίστηκαν από το Σύνδεσμο, για να τιμηθεί και αποτιμηθεί η επαγγελματική διαδρομή ανθρώπων, που υπηρέτησαν το Δημοσιογραφικό Λειτούργημα με Ευπρέπεια, Υπευθυνότητα, Ευθύνη, Διορατικότητα, Ευθυκρισία και Εντιμότητα, χωρίς να χάσουν την ψυχή τους.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος  Θύμιος Τσικνής εκφωνών λόγο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος Θύμιος Τσικνής εκφωνών λόγο.

Όπως έλεγε, μάλιστα, ο αξέχαστος Βασίλης Μάρος δεν αρκεί ο Ανταποκριτής να είναι αυτόπτης μάρτυρας των στιγμών της Ιστορίας και να τις μεταδίδει με το Λόγο και την Εικόνα, πρέπει να διεκδικεί και να κερδίζει την ψυχή των γεγονότων, που διαρκεί όσο μια ανάσα και ταυτόχρονα να μη χάνει τη δική του ψυχή!

Οι Βετεράνοι Ανταποκριτές, που με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση και ψηφοφορία των τακτικών Μελών του Σ.Α.Δ.Μ.Μ.Ε. βραβεύτηκαν, είναι –με αλφαβητική σειρά–:

Ανδρέας Αρνάκης, Στάθης Γιαννακόπουλος, Φιλήμων Δόπουλος, Παύλος Ναθαναήλ, Γιάννης Ρήγος και Κώστας Τσατσαρώνης.

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα των τιμώμενων Δημοσιογράφων, ο κ. Τσικνής είπε ότι στάθηκαν συνεπείς και ειλικρινείς, στήνοντας γέφυρες πληροφόρησης και επικοινωνίας ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών τόπων, γνωρίζοντας τους κόσμους, που αν σήμερα έρχονται στην οθόνη του υπολογιστή σε κλάσμα του δευτερολέπτου, στην εποχή τους η διακίνηση της είδησης γινόταν κάτω από δύσκολες συνθήκες –ταχυδρομείο, τηλέγραφο, τηλεφωτογραφία, τηλέτυπο, κλπ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ακαδημαϊκός κ. Ευάγγελος Μουτσόπουλος, Ομοτ. Καθηγητής της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ  προσφώνησε ο Γεν. Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου ΑΔΜΜΕΕ κ. Yang Shaobo.

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ  στον ΚΩΣΤΑ  ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ

Ειδικό Βραβείο Ανταποκριτών στον Κώστα Τσατσαρώνη, για την πολυετή και ευπρεπή προσφορά του στο Δημοσιογραφικό Λειτούργημα.

 Ο Κώστας Τσατσαρώνης γεννήθηκε το 1933 στο γραφικό Παλιούρι της Χαλκιδικής. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές στη Θεσσαλονίκη, πήγε στο Μόναχο, όπου εφοίτησε στη Σχολή Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μονάχου, από όπου αποφοίτησε το 1956, ως πτυχιούχος οικονομολόγος. Η Δημοσιογραφία τον τράβηξε από τότε που ήταν μαθητής του Γυμνασίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου εργάσθηκε στην εφημερίδα «Το Φως». Αργότερα, όταν ήταν στο Μόναχο, άρχισε να εργάζεται ως ανταποκριτής του «Φωτός» στη Γερμανία.

Η χήρα του Κ. Τσατσαρώνη, Γκέλη με το βραβείο.

Η χήρα του Κ. Τσατσαρώνη Γκέλη,  η εκπρόσωπος στο ΕΤΑΤ Μ. Ζαρίφη, η κόρη Τσατσαρώνη και η Βέρα  Κορίδη .

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ίδρυσε ένα Γραφείο Οικονομικών Μελετών και από το 1962 άρχισε να εκδίδει ένα εβδομαδιαίο γερμανόγλωσο Δελτίο Οικονομικών Πληροφοριών, το οποίο ενσωματώθηκε στην εβδομαδιαία γερμανόγλωσση εφημερίδα Athener Zeitung, την οποία άρχισε να εκδίδει το 1995. Ο Κώστας Τσατσαρώνης όμως, παρέμεινε βασικά ένας πολύ δραστήριος ανταποκριτής και κάλυψε για το περιοδικό Der Spiegel, την Βαυαρική Ραδιοφωνία και την Deutsche Welle, πλήθος γεγονότων, από το 1965 ως το 1992. Υπήρξε ένας μαχητής της Δημοκρατίας και δύο φορές συνελήφθη από τις αρχές της Δικτατορίας, το 1968 και το 1974. Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει τις προσπάθειες του Ντίνου Αντωνέλλου, που ήταν στο Γραφείο Ξένων Ανταποκριτών του Υπουργείου Τύπου, ώσπου να τον απελευθερώσει, το 1968; Για την προσφορά του στο Δημοσιογραφικό Λειτούργημα, τιμήθηκε μεταξύ άλλων, από την Ακαδημία Αθηνών, την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας με τον Σταυρό της Αξίας Α΄Τάξεως, κ.ά.

Βραβεία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ. Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος, μετά από πρόταση και ψηφοφορία των τακτικών Μελών του,  αποφάσισε την απονομή των Βραβείων «ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ» 2015 στους Ανταποκριτές:

ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ 

Για την έγκυρη έντιμη και πρωτοποριακή, σε μέσα έκφρασης, ενημέρωση της Διεθνούς Κοινής Γνώμης με τη φωτογραφική και κινηματογραφική απεικόνιση των γεγονότων.

Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωαν. Γρίβας, ο πρόεδρος του ΣΑΔΜΜΕΕ Θύμιος Τσικνής και ο βραβευθείς ...Γιαννακόπουλος.

Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωαν. Γρίβας, ο πρόεδρος του ΣΑΔΜΜΕΕ κ. Θύμιος Τσικνής και ο βραβευθείς κ. Ευστάθιος Γιαννακόπουλος.

Ο Ευστάθιος (Στάθης) Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1932 στον Αλμυρό Μαγνησίας. Σπούδασε Φωτογραφία, Κινηματογράφο και Τηλεόραση. Στην επαγγελματική σταδιοδρομία του, καταγράφονται πλήθος συνεργασιών με τα μεγαλύτερα διεθνή και ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της εποχής: της Fox Movieton News (1952-57), του Πρακτορείου Reuters (1955-1983), Ελληνικών Εφημερίδων (1952-57), του Γερμανικού Περιοδικού Bunte (1964-82), του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων Inter-Topics (1964-88), της RAI TV (1968-74), του ZDF TV (1971-72), του περιοδικού Ταχυδρόμος (1982-93), του Περιοδικού Marie Claire (1988-90), του Περιοδικού Εικόνες (1961-66 και 1990-94), Διετέλεσε ιδρυτής του Πρακτορείου The Klistron Press Agency (1963) και Visnews TV (1960-65). Διετέλεσε Πολεμικός Ανταποκριτής (1975-1984),  παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών (1987-90) και Καθηγητής Φωτογραφίας (1991-94) είναι ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των Πνευματικών Δικαιωμάτων των Φωτογράφων «Φοίβος» και μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, του W.O.M.K. –Παγκοσμίου Οργανισμού Προστασίας των Κακοποιημένων Παιδιών της Απω Ανατολής–, του M.D.M., των Γιατρών του Κόσμου, της Αμερικανικής Ενωσης Τύπου, Επίτιμο Μέλος της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος. Εχει πραγματοποιήσει 12 εκδόσεις με ποιήματα, διηγήματα και δοκίμια. Στο ενεργητικό του καταγράφονται από το 1961 έως το 2004 5 ατομικές εκθέσεις (40 Χρόνια Ελληνικής Δημοσιογραφικής Φωτογραφίας (Αθήνα 1982), Ονειρικοί Συνειρμοί (Αθήνα, 1997), Dream Sequences, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Στοκχόλμη (1998), Ιμπρεσσιονιστική Φωτογραφία (Νίκαια 2003), Ανάρτηση 22 φωτογραφιών στο Βρεταννικό Μουσείο (Λονδίνο 1963) και 23 συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις. Του έχουν απονεμηθεί οι διακρίσεις Αργυρός Σταυρός του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, Βραβείο της ΕΑΞΤ για το συγγραφικό του έργο, Χρυσός Σταυρός του High Council of Belgium, Αργυρός Σταυρός της Federation Union Resistance, Χρυσό Μετάλλιο της Encouragement Public, Χρυσός Σταυρός της Union et Maintient, Δίπλωμα της Accademia di Santa Brigida di Svezia, Δίπλωμα της Academie Internationale de Lutece a Paris, Δίπλωμα της American Press Association.

ΦΙΛΗΜΟΝΑ  ΔΟΠΟΥΛΟ 

Για την οργάνωση και ευπρεπή διεύθυνση του Γραφείου του Associated Press στην Αθήνα καθώς και την έγκυρη και άψογηκάλυψη γεγονότων στην Ελλάδα, στη Μέση Ανατολή, στις Αραβικές χώρες και τις χώρες της Αφρικής.

Ο κ. Φ. Δόπουλος με το βραβείο ανά χείρας. Δίπλα του (από αριστερά) ο πρώην πρωθυπουργός κ. κ. Ιωάννης Γρίβας και ο πρόεδρος του ΣΑΔΜΜΕΕ κ. Θύμιος Τσικνής.

Ο κ. Φ. Δόπουλος με το βραβείο ανά χείρας. Δίπλα του (από αριστερά) ο πρώην πρωθυπουργός κ. κ. Ιωάννης Γρίβας και ο πρόεδρος του ΣΑΔΜΜΕΕ κ. Θύμιος Τσικνής.

Ο Φιλήμονας Δόπουλος γεννήθηκε το 1932 στο New Rochelle, New York, USA. Αποφοίτησε από το Boston University και αφοσιώθηκε στη Δημοσιογραφία. Κατά τη διάρκεια της 38χρονης παραμονής του στο Associated Press, κάλυψε μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, στις Αραβικές χώρες και τις χώρες της Αφρικήςμε παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ερχόμενος στη Ρώμη, ως Ανταποκριτής στο Associated Press, η πολιτική ζωή στην Ελλάδα βρισκόταν σε αναταραχή, με την άνοδο στην εξουσία του Γεωργίου Παπανδρέου (1963). Ετσι, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, έχοντάς την ως μόνιμη βάση και ορμητήριο για τις δημοσιογραφικές αποστολές του. Ειδοκότερα κάλυψε σειρά σημαντικών γεγονότων στο Ιράν, στις χώρες του

Κόλπου (Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Κατάρ, Ομάν, Σαουδική Αραβία), στο Σουδάν, στο Ναϊρόμπι, στην Κένυα, αλλά και στη Συρία, στο Λίβανο, στην Κύπρο, στην Τουρκία, στην Ιορδανία κ.ά. Από τα πιο έντονα βιώματά του ως Ανταποκριτής, ήταν όταν βρέθηκε στην Τεχεράνη, την πτώση της βασιλικής δυναστείας του Σάχη. Ηταν παρών εκείνο το κρύο πρωινό στο διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης (1.1.1979), όταν έφευγε ο Σάχης, αλλά και όταν έφτανε ο αυτοεξόριστος στο Παρίσι Ayatollah Khomenei. Είναι Παντρεμένος με την Αθηνά Δοπούλου, έχει δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Δάφνη και δύο εγγόνια, τον Φιλήμονα και την Αρτεμη.

ΙΩΑΝΝΗ  ΡΗΓΟ 

 Για την πολύχρονη, ευπρεπή και επιτυχημένη διαδρομή του στο χώρο του Ξένου Τύπου, που ξεκίνησε με ανταποκρίσεις από τη Μέση Ανατολή και συνεχίστηκε στην Ελλάδα.

Ο κ. Γ. Ρήγος παραλαμβάνων το βραβείο από τον κ. Ευάγ. Μουτσόπουλο, Ομοτ. Καθηγητή της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο κ. Ι. Ρήγος παραλαμβάνων το βραβείο από τον κ. Ευάγ. Μουτσόπουλο, Ομοτ. Καθηγητή της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Ιωάννης Ρήγος γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα. Σπούδασε ως εσωτερικός στην Ιόνιο Σχολή και μετά από εξετάσεις εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών. Δεν μπόρεσε όμως να παρακολουθήσει τα μαθήματα, λόγω Κατοχής, αφού αναγκάστηκε να δουλέψει σε δυο-τρεις δουλειές. Πριν το τέλος της Κατοχής, διέφυγε στη Μέση Ανατολή, όπου έγινε μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων και υπηρέτησε ως Ανθυπολοχαγός για πέντε χρόνια. Οταν απολύθηκε δούλεψε ως διερμηνέας και κατώτερος αξιωματικός. Τις πρώτες ανταποκρίσεις του τις έστειλε στον Ελληνικό Τύπο από τη Μέση Ανατολή. Στην Ελλάδα έγινε εκπρόσωπος και ανταποκριτής του United Press, της εφημερίδας Christian Science Monitor της Βοστώνης κ.ά. εντύπων. Μετά τη συνταξιοδότησή του, συνέχισε να γράφει άρθρα σε αγγλόφωνα έντυπα και παρέμεινε ενεργό μέλος της Ενωσης

Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Τιμήθηκε με το Αριστείο Ανδρείας, τον Πολεμικό Σταυρό, το παράσημο των Εξαιρέτων Πράξεων, το Χρυσό Σταυρό από τον Πατριάρχη Αθηναγόρα, το Δημοσιογραφικό Βραβείο του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση», και με σειρά Τιμητικών Διακρίσεων –όπως από τη Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, το Υπουργείο Τύπου κ.ά.

* με αλφαβητική σειρά

Τιμητικές Διακρίσεις* 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ. Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος, μετά από πρόταση  και ψηφοφορία των τακτικών Μελών του,  αποφάσισε  την απονομή Τιμητικών Διακρίσεων «ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ» 2015 στους Ανταποκριτές:

ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΝΑΚΗ 

Για την ευπρέπεια και τον υπεύθυνο δημοσιογραφικό λόγο του σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα για την προάσπιση των αν-θρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Ανδ. Αρνάκης με τον Έπαινο που του απένειμαν  ακροατές από την Γερμανία, Κώστας Αλμπάνης, Κρίτων Βασαλμάκης και Π. Παπασάββας.

Ο κ. Ανδ. Αρνάκης με τον Έπαινο που του απένειμαν ακροατές από την Γερμανία, Κώστας Αλμπάνης, Κρίτων Βασαλμάκης και Π. Παπασάββας.

Ο Ανδρέας Αρνάκης γεννήθηκε το 1937 στη Θεσσαλονίκη. Είναι παιδί της Κατοχής και του Εμφυλίου, που βίωσε την ανέχεια, αλλά και την ανθρωπιά στα Καραγάτσια, ένα φτωχομαχαλά της παλιάς πόλης. Είχε την τύχη να μάθει γράμματα στο θρυλικό Πέμπτο Γυμνάσιο, όπου οι συνθήκες που επικρατούσαν τη δεκαετία του Πενήντα, τον ώθησαν από νωρίς να πάρει μέρος στους κοινωνικούς αγώνες. Οταν πια τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πολιτικά και οικονομικά, μετανάστευσε στην τότε Δυτική Γερμανία, για να δουλέψει και να σπουδάσει. Εργάστηκε στην οικοδομή, σε ορυχείο, σε χυτήριο και στην OPEL, στη νυχτερινή βάρδια καθαρισμού. Το 1960 ήρθε σε επαφή, καθαρά από σύμπτωση, με τη δημοσιογραφία, που τελικά θα τον κερδίσει για την υπόλοιπη ζωή του. Στο ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα για τους Ελληνες της Γερμανίας,

που αρχίζει το 1964, ο Ανδρέας Αρνάκης διακρίνεται ως δημοσιογράφος που υπερασπίζεται με πάθος τα δικαιώματα των ξένων εργατών. Παράλληλα, σπουδάζει πολιτική οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Βασισμένη εξ ολοκλήρου σε μια δική του ιδέα και πρόταση, ξεκινάει το 1966 από τη Φρανκφούρτη και σε παγγερμανική εμβέλεια, η πασίγνωστη εκπομπή «Ραντεβού στη Γερμανία», που έμελλε να κλείσει 38 χρόνια ζωής. Πρόκειται για ένα δίγλωσσο ραδιοφωνικό πρόγραμμα, που απευθύνεται στους ξένους εργάτες, αλλά και στους Γερμανούς ακροατές. Το ελληνογερμανικό μέρος της εκπομπής, που φέρει τη σφραγίδα του Ανδρέα Αρνάκη, γνωρίζει πρωτόγνωρη ακροαματικότητα και από το γερμανικό κοινό. Παίρνοντας θέση εναντίον του καθεστώτος από την πρώτη στιγμή, μάχεται ασυμβίβαστα για την ελευθερία του λαού μας και την επιστροφή της Δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε. Η στρατιωτική χούντα αντιδρά και του αφαιρεί στην αρχή το διαβατήριο και μετά την ελληνική ιθαγένεια. Ο Ανδρέας Αρνάκης συνεχίζει την αντιδικτατορική του δράση, συμμετέχοντας ενεργά στην αντίσταση. Ο Μάης του 68 τον βρίσκει να συμμετέχει και στους φοιτητικούς αγώνες στη Φρανκφούρτη. Λόγω της αντιδικτατορικής δράσης, αλλά και της δρυμείας κριτικής που ασκεί εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης, αναφορικά με την πολιτική της απέναντι στους ξένους εργάτες, κατατίθεται από την Χριστιανοκοινωνική Ενωση ερώτηση στην Ομοσπονδιακή Βουλή, για την «ανατρεπτική και αναρχική» δράση του. Το 1982 επιστρέφει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει να οργανώσει σε νέες βάσει της «Φωνή της Ελλάδας» και τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα που απευθύνονταν στον Απόδημο Ελληνισμό. Το 1990 επιστρέφει στη Γερμανία και εκδίδει το περιοδικό «ΓΡΑΜΜΑ», με στόχο να καταστεί φόρουμ ανταλλαγής απόψεων, μελετών και προτάσεων για την οργάνωση του Ελληνισμού της Γερμανίας, ώστε να βρει τον βηματισμό του, στα πλαίσια της δικής του ταυτότητας και της ευρωπαϊκής πραγματικότητας στην οποία ζει και δημιουργεί. Από το 1998 ζει μόνιμα στην Ελλάδα.

ΠΑΥΛΟ ΝΑΘΑΝΑΗΛ 

Γιατί οπλισμένος με την Ευπρέπεια της Αλεξανδρινής Παιδείας του έγινε Παγκόσμιος Φάρος Ενημέρωσης του Ελληνισμούκαι της Διεθνούς Κοινής Γνώμης στο BBC.

Ο Παύλος Ναθαναήλ παραλαμβάνων τον Έπαινο από τον Γεν. Γραμματέα κ. Γιαν, Βερμισώ.

Ο Παύλος Ναθαναήλ παραλαμβάνων τον Έπαινο από τον Δημοσιογράφο και Υπεύθυνο Τύπου του Υπουργείου Τουρισμού κ. Ι. Βερμισώ.

Ο Παύλος Ναθαναήλ γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου και έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Αρχισε να ασχολείται με τη Λογοτεχνία πολύ νέος. Δημοσίευσε κείμενά του σε περιοδικά από την ηλικία των δεκαεπτά ετών, ενώ το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε στα δεκαοχτώ του. Αργότερα, ήρθε στην Αθήνα, όπου εργάσθηκε ως δημοσιογράφος και Καθηγητής Αγγλικών. Παράλληλα, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Νομικά. Τα δεύτερα τα εγκατέλειψε γιατί «διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να γίνει δικηγόρος». Υστερα από επιτυχία σε ειδικό διαγωνισμό, προσλήφθηκε στο BBC, όπου εργάσθηκε πάνω από 20 χρόνια. Η μακρά παραμονή του στο Λονδίνο «άλλαξε την οπτική του γωνία». Επίσης, ολοκλήρωσε τις σπουδές του, παίρνοντας Πτυχίο Διεθνών Σχέσεων, από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Στο BBC ανέβηκε με γοργό ρυθμό τις βαθμίδες της ιεραρχίας και έφθασε στη θέση του Διευθυντή Προγραμμάτων Νοτίου Ευρώπης. Είναι ο μόνος Ελληνας που κατέλαβε τόσο υψηλή θέση στο BBC. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε και πάλι με τη δημοσιογραφία και για ένα διάστημα διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της ΕΡΑ. Η παράλληλη ενασχόλησή του με τη Λογοτεχνία συνεχίσθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Εξέδωσε τρεις ποιητικές συλλογές, μια συλλογή διηγημάτων, τρεις τόμους δοκιμίων και τρεις ανθολογίες. Δημοσίευσε εκατοντάδες άρθρα σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Μετέφρασε πολλά έργα της αγγλόφωνης Λογοτεχνίας, καθώς και βιβλία γύρω από τη Διεθνή Πολιτική. Διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Είναι Αντιπρόεδρος του ‘’Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών’’’ και του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΜΕ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ανταποκριτών Διεθνών Μ.Μ.Ε. Ελλάδος αποτελείτε από τους:  Ευθύμιο Τσικνή, Πρόεδρος. Randy Braumann, Αντιπρόεδρος. Shaobo Yang, Γενικός Γραμματέας. Μανάα Μανσούρ,Ταμίας και Χρήστο Μαλασπίνα, Μέλος.

Το Σ. Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος, έχει ως αποστολή του:

-Την Προστασία και Προαγωγή των συμφερόντων των μελών του, την Ανάπτυξη των προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών τους σχέσεων, την Υποστήριξη και Αλληλεγγύη με τα μέλη.

-Την Υποβοήθηση του κοινού έργου της συλλογής, της ελεύθερης και ανεμπόδιστης μετάδοσης των ειδήσεων, την προάσπιση της ελευθεροτυπίας και του επαγγελματικού κύρους των μελών.

-Την Προαγωγή του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και προβολή του έργου των μελών του.

-Την Τήρηση των μελών σε επαφή με την ελληνική κοινή γνώμη και τις αρχές της χώρας.

Τη Συνεργασία με αντίστοιχα Δημοσιογραφικά Σωματεία, Ενώσεις και Διεθνείς Οργανισμούς.