Από τις 11 Μαΐου οι αιτήσεις για αποφυλακίσεις με “βραχιολάκι”

D077DA0D1FDCE1BBA51A5FEB961A381F_b2Από τις 11 Μαΐου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων των χρηστών που θα χρησιμοποιήσουν το “βραχιολάκι” για κατ’ οίκον περιορισμό, όπως δήλωσε στο “MEGA Σαββατοκύριακο” ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

“Έχει γίνει ο διαγωνισμός, υπεγράφη η σύμβαση με την εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει την υπηρεσία της παροχής του “βραχιολιού” και από 11 Μαΐου θα αρχίσουν οι υποβολές αιτήσεων των χρηστών που θα το χρησιμοποιήσουν”, ανέφερε.

Ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε γνωστό ότι έχει γίνει ήδη η σχετική εκπαίδευση των δικαστών, οι οποίοι θα χειριστούν αυτό το σύστημα, και όπως τόνισε, “είμαστε απολύτως έτοιμοι για την έναρξη εφαρμογής του “βραχιολιού””.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι τα “βραχιολάκια” δεν αγοράζονται και ότι όταν τελειώσει η σύμβαση, η εταιρεία θα τα πάρει πίσω. Αν κάποιος δεν δεχθεί το “βραχιολάκι”, τότε “το μέτρο της αλλαγής του τρόπου έκτισης, σε κατ’ οίκον έκτιση, δεν θα προχωρήσει” επεσήμανε.

Το “βραχιολάκι”, σύμφωνα με τον υπουργό, αφορά πάνω από 10 ισοβίτες, ωστόσο στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου αυτού για τους ισοβίτες και θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για μια θεσμική μεταρρύθμιση ώστε να καταστεί αυτό εφικτό.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό, ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για “επιλογή ανάγκης”, καθώς μέχρι στιγμής, όπως είπε, “δεν είχαμε αντιμετωπίσει ξανά δίκες-μαμούθ με πλήθος δημοσιογράφων και δικηγόρων και 70 κατηγορούμενους”.

Προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος, ο υπουργός σημείωσε πως “αν φανεί ότι η δική δεν μπορεί να διεξαχθεί, θα το κρίνει η έδρα και θα αναβάλει για να προετοιμαστεί ένας άλλος χώρος”

News.gr