Διάλεξη της AHEPA στην Αθήνα για τον σπουδαίο ομογενή Καλλιτέχνη Κων. Μπρουμίδη

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Μια εκδήλωση με ιδιαίτερο ομογενειακό, αλλά και εθνικό ενδιαφέρον πρόκειται να λάβει χώρα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, την Τετάρτη 13 Μαϊου 2015,  από την αρχαιότερη και μεγαλύτερη ελληνοαμερικανική οργάνωση American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA).ahepa-logo

Στο ιστορικό αυτό κτίριο της Αθήνας,  οργανώνεται διάλεξη για τη ζωή και το έργο ενός εκ των χιλιάδων ομογενών που έχουν τιμήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό. Του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη, (1805-1880) του σπουδαίου αυτού ομογενή ζωγράφου που, εκτός των άλλων,  δημιούργησε και τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και τα πορτρέτα που διακοσμούν ακόμη και σήμερα το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση που απευθύνει ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. Φίλιππος Φράγκος (Phillip Frangos) για το έργο του ο Κων. Μπρουμίδης έχει αποκληθεί και όχι αδίκως, ο «ξεχασμένος Μιχαήλ Άγγελος του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής».

Για τη ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού Ομογενή Καλλιτέχνη, θα μιλήσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Στην εκδήλωση θα προσκληθούν και προσωπικότητες της πολιτειακής, πολιτικής και Εκκλησιαστικής ζωής .

Μέγαρο της Παλιάς Βουλής (πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13 Αθήνα) Τετάρτη 13 Μαϊου 2015, στις 6:45 μ.μ.,