Αναστασιάδης: «ελπιδοφόρα εξέλιξη για την κοινή μας πατρίδα η νίκη Ακιντζί»

Λευκωσία

Θεαματική νίκη έναντι του Ντερβίς Έρογλου κατέγραψε ο Μουσταφά Ακιντζί, την Κυριακή, στον β’ γύρο των τουρκοκυπριακών «εκλογών». Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο κ. Ακιντζί αναδείχθηκε νικητής των «εκλογών» 20 μονάδες διαφορά.Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μ.Ακιντζί είχε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε την επιλογή Ακιντζί «ελπιδοφόρα εξέλιξη για την κοινή μας πατρίδα». «Στόχος μου η επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας» τόνισε σε ομιλία του ο κ. Ακιντζί.

Ειδικότερα, ο Μουσταφά Ακιντζί έλαβε το 60,5% των ψήφων, έναντι 39,5% του Ντερβίς Έρογλου.

Τον ανεξάρτητο υποψήφιο Μ.Ακιτζί υποστήριξε στον β’ γύρο των «εκλογών» σχεδόν το σύνολο των κομμάτων της Κεντροαριστεράς.

Σε ομιλία ενώπιον των οπαδών του που πανηγύριζαν από νωρίς την εκλογική του νίκη, ο Μουσταφά Ακιντζί τόνισε: «Πετύχαμε την αλλαγή και η πολιτική μου θα επικεντρωθεί στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας. Αυτή η χώρα δεν μπορεί να ανεχθεί κι άλλο χάσιμο χρόνου».

«Με τον Νίκο Αναστασιάδη είμαστε της ίδιας γενιάς… αν δεν το λύσουμε αυτό τώρα, θα αποτελέσει ένα τεράστιο βάρος για τις επόμενες γενιές» επισήμανε ο Ακιντζί.

Οι πανηγυρισμοί έλαβαν χώρα πολύ κοντά στο εκλογικό κέντρο του Ντερβίς Έρογλου, το οποίο ωστόσο είχε κλείσει από νωρίς το απόγευμα, ενώ είχαν κατέβει και οι αφίσες από τους τοίχους.

Η συμμετοχή στις «εκλογές» κυμάνθηκε περίπου στο 64%, ενώ την α’ Κυριακή ήταν στο 62,3%.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τηλεφώνησε στον Μουσταφά Ακιντζί για να τον συγχαρεί.

Η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει την επιλογή του Μουσταφά Ακιντζί ως ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ενός ανθρώπου ο οποίος μέσα από το δημόσιο λόγο του, τις διακηρύξεις του, αναφέρθηκε στην ανάγκη επανένωσης της πατρίδας μας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.«Εξέφρασαν την επιθυμία όπως εργαστούν για την επανένωση της πατρίδας μας» τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει: «Η επιλογή του Μουσταφά Ακιντζί αποτελεί μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για την κοινή μας πατρίδα. Προσβλέπω σε σύντομη συνάντησή μας».