Τσιμπήματα… Πες το με μία παροιμία

“Στου Κασσίδη το κεφάλι”

O  συντονιστής πλέον των διαπραγματεύσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε εμμέσως ότι έχουν γίνει λάθη, λέγοντας πως “μόνο όταν δεν διαπραγματεύεσαι δεν κάνεις λάθη”, ενώ σημείωσε πως “επειδή μαθαίνουμε από τα λάθη μας κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις για να συντονιζόμαστε καλύτερα”.

Αυτή ακριβώς η φράση φαίνεται πως ήταν το μεγάλο καρφί του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος άφησε αιχμές όχι μόνο για λάθη, αλλά και για έλλειψη συντονισμού. 

Στην αυτοκριτική του κ. Τσακαλώτου, ο κ. Γεωργιάδης του απάντησε πως “μαθαίνετε αλλά στου Κασσίδη το κεφάλι”.

ΧΜ

“Στερνή μου γνώση να σ΄είχα πρώτα”…

H γερμανική εφημερίδα Bild, μεταφέρει τη «μυστική λίστα» του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για μια σειρά μέτρων που απέχουν αρκετά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, αλλά τον φέρνουν πιο κοντά στη χρηματοδότηση από τους δανειστές.

Γράφει συγκεκριμένα: «Καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να υποχωρεί, σχεδόν την τελευταία στιγμή, λίγο πριν από τη χρεοκοπία της χώρας του σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις».

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, ο πρωθυπουργός «υποχωρεί σε ό,τι αφορά τα σχέδιά του για αύξηση του κατώτατου μισθού και ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και σε ό,τι αφορά τις πρόωρες συντάξεις».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της Bild, αναμένεται να ακολουθήσουν περαιτέρω μειώσεις σε συντάξεις. Ακόμη και οι επικουρικές συντάξεις αναμένεται να μειωθούν.

«Ο Τσίπρας πρόκειται επίσης να επιβάλει φόρο πολυτελείας σε κάποια νησιά, ενώ δεν αποκλείει πλέον τις αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να αποπληρωθεί το ελληνικό χρέος. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων την Τετάρτη», καταλήγει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

ΧΜ

“Όσα δεν φτάνει η αλεπού”…

“Δεν μου έχει βάλει πάγο η κυβέρνηση” απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν η κυβέρνηση τον έχει βάλει στην άκρη σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με το STAR, προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών, όπου συνεδριάζει η νέα πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης, είπε ότι υπάρχουν συμφέροντα έξω από τη χώρα που τον πολεμούν καθώς και ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται…