Ρεκόρ κερδών για την Apple – βουτιά το iPad

apple-china_b2Η Apple δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο, στα οποία αναφέρεται αύξηση κερδών κατά 33%, σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο, χάρις κυρίως στις πωλήσεις τωνiPhone 6 και iPhone 6 Plus, αλλά και στη μεγαλύτερη διείσδυση της εταιρείας στην κινέζικη αγορά.

Ο τζίρος της Apple ήταν 58 δισ. δολάρια και το κέρδος 13,6 δισ. δολάρια.

Επίσης, η Apple επέτυχε αύξηση στις πωλήσεις των Mac και αυτό παρά την συρρίκνωση της αγοράς των PC.

Όμως, στα εντυπωσιακά αυτά οικονομικά αποτελέσματα της Apple υπάρχει ένα μελανό σημείο, που δεν είναι άλλο από τις πωλήσεις τουiPad, οι οποίες εμφανίζονται μειωμένες κατά 22% σε σχέση με πέρυσι, οπότε η εταιρεία είχε πουλήσει 16,35 εκατ. iPads. Και αυτό είναι το πέμπτο στη σειρά τρίμηνο που οι πωλήσεις του iPad μειώνονται χρόνο με τον χρόνο.

Οι λόγοι είναι μάλλον προφανείς: To μεγάλο μέγεθος του iPhone 6 Plus και η απουσία σημαντικής ανανέωσης του προϊόντος τα τελευταία χρόνια.

Είναι κάπως περίεργη η πραγμάτωση της “post-PC” εποχής για την Apple, καθώς αυτή γίνεται με αύξηση των πωλήσεων των Mac και μείωση στις αντίστοιχες των iPad, αναφέρουν σχολιαστές.

Καμία αναφορά δεν έγινε στην πορεία των πωλήσεων του Apple Watch, καθώς είναι νωρίς ακόμη. Πάντως, άξιες λόγου από την Appleδεν κρίθηκαν ούτε οι προ-παραγγελίες του Watch.

 

[Photo: Flickr user ビッグアップジャパン]

PCMAGAZINE