Συμφωνία της Ελλάδας «βλέπουν» οι επενδυτές ομολόγων

Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών θεωρούν πιο πιθανή οι επενδυτές ομολόγων στην Ευρώπη, όπως αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s σε ανάλυση της αγοράς ομολόγων.Επενδυτές,

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times, ο οίκος S&P καταγράφει τις κινήσεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μέσω του δικού του δείκτη ελληνικών κρατικών τίτλων, ο οποίος υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 18,72% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα στο Eurogroup της Ρίγας την Παρασκευή.

Η απόδοση των 2ετών τίτλων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε στο 21,9% χτες, ακολουθώντας την πτωτική τάση που ξεκίνησε δυο ημέρες πριν, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας.

Η απόδοση των 2ετών τίτλων είχε εκτοξευθεί στο 29,661% στις 21 Απριλίου, όταν είχαν κορυφωθεί οι φόβοι ότι δεν θα επιτυγχανόταν μία συμφωνία που είναι αναγκαία για να αποδεσμευθεί χρηματοδότηση από το πρόγραμμα και να αποφευχθεί μία χρεοκοπία.

Σημειώνεται πως ο οίκος αναφέρει ότι οι δείκτες των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων κινήθηκαν επίσης χαμηλότερα στην περίοδο μεταξύ 17 και 27 Απριλίου, αντανακλώντας μία εξασθένηση των ανησυχιών για ένα ντόμινο σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης. Ο ισπανικός δείκτης του S&P μειώθηκε 13 μονάδες βάσης στο 0,81% και ο ιταλικός κατά 10 μονάδες βάσης στο 0,93%.

Πηγή: elzoni.gr