Διαψεύδει η Βρετανία ότι εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα

Kαλoύσε τους τουρίστες που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα να πάρουν μαζί τους μετρητά

Διαψεύδει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Telegraph», σύμφωνα με το οποίο το Foreign Office (Υπουργείο Εξωτερικών) εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία καλεί τους τουρίστες που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα να πάρουν μαζί τους μετρητά σε περίπτωση που η οικονομική κρίση οδηγήσει σε διακοπή της λειτουργίας των ΑΤΜ.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι Βρετανοί πολίτες κλήθηκαν να μη στηρίζονται αποκλειστικά στις πιστωτικές κάρτες και τα ATM. Σύμφωνα με το Foreign Office, λέει η «Telegraph», οι επισκέπτες κλήθηκαν να πάρουν μαζί τους «αρκετά χρήματα, ώστε να καλύψουν έκτακτες ανάγκες και μη αναμενόμενες καθυστερήσεις». Μάλιστα, η εφημερίδα ανέφερε ότι οι Βρετανοί πολίτες καλούνται να πάρουν μαζί τους ευρώ για τρεις ημέρες.

Πάντως, από την πλευρά του, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες που δίνει το υπουργείο σε όσους Βρετανούς θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

«Η τελευταία αναθεώρηση που κάναμε ήταν τον Δεκέμβριο του 2012 και αυτή εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ.

Ο εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ επισήμανε, μάλιστα, ότι η επίμαχη φράση ότι «οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες και απρόβλεπτες καθυστερήσεις», που τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, αποτελεί πάγια συμβουλή του βρετανικού ΥΠΕΞ σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό «καθώς είναι φρόνιμο οι ταξιδιώτες να έχουν εναλλακτικές μορφές πληρωμής», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

neoskosmos.com