Πλήθος κόσμου στην Νέα Σμύρνη για το “Αξιον Εστί” και το Σάκη Ρουβά

Περίπου 15.000 άνθρωποι κατέκλυσαν την πλατεία της Νέας Σμύρνης για να ακούσουν τον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύει το “Άξιον Εστί”.

Στους γύρω δρόμους και στην πλατεία γινόταν το αδιαχώρητο αφού ο κόσμος είχε πάρει θέση από νωρίς. Ο Σάκης Ρουβάς εμφανίστηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ενώ το κοινό τον αποθέωνε.Ο ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΟ "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ"

Ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε το ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ στο ρόλο του ψάλτη ήταν ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης και στο ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος. Επίσης συμμετείχαν, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile με μουσική διεύθυνση από τον Θεόδωρο Ορφανίδη.

Μεγάλη κόντρα είχε ξεσπάσει με αφορμή τη συγκεκριμένη συναυλία καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που δεν συμφωνούσαν με τον να ερμηνεύσει ο Σάκης Ρουβάς, τα τραγούδια του Μίκη Θεωδωράκη.

Η συναυλία δόθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για την εργατική Πρωτομαγιά, αλλά και για την επέτειο για τα 90 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, ο οποίος έζησε ένα μεγάλο μέρος των νεανικών του χρόνων στη Νέα Σμύρνη.

Ωστόσο, τα έκτροπα δεν έλειψαν όταν παρουσία 15.000 θεατών, μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών, περίπου 40 ατόμων,  έφτασε μέχρι την είσοδο και πέταξε φυλλάδια με αιτήματα του χώρου.