Συντονισμένη προβολή του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία

Δράσεις για την περαιτέρω προβολή του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία ετοιμάζει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της Οργάνωσης, κ. Μάρκος Καφούρος «στοχεύουμε σε δράσεις για το ελληνικό κρασί που θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του ερχόμενου Ιουνίου σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη, (ο προγραμματισμός είναι για 5ετές πρόγραμμα), θέλοντας να δημιουργήσουμε μία εβδομάδα του ελληνικού κρασιού.

Στις συντονισμένες -για πρώτη φορά φέτος- ενέργειες στην Αυστραλία, θα συμμετάσχουν περισσότερα από 20 οινοποιεία με περισσότερα από 60 κρασιά». Επίσης, οι δράσεις αφορούν εκπαίδευση τόσο των επαγγελματιών (sommeliers, αγοραστών και δημοσιογράφων) στο ελληνικό κρασί όσο και των καταναλωτών και περιλαμβάνουν σεμινάρια και γευστικές δοκιμές καθώς και εκδηλώσεις σε εστιατόρια και σημεία πώλησης.

Τα ελληνικά κρασιά "Γαία" βρίσκονται ήδη στην Αυστραλία

Τα ελληνικά κρασιά “Γαία” βρίσκονται ήδη στην Αυστραλία

Οι δράσεις αυτές στοχεύουν -σύμφωνα με τον κ. Καφούρο- στην αύξηση των μεριδίων της αγοράς της Αυστραλίας για το ελληνικό κρασί.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησε στον ΑγροΤύπο ο κ. Καφούρος, για το 2013 οι εξαγωγές ανέρχονται σε 850.357 ευρώ (33,72% αύξηση σε σχέση με το 2012) και αποτελούν το 4,4% περίπου των ελληνικών εξαγωγών σε Τρίτες χώρες και το 1,4% περίπου των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας. Επίσης οι εξαγωγές στην Αυστραλία το 2013 ανήλθαν σε 251.833lt (2,05% αύξηση σε σχέση με το 2012) και αποτελούν το 4,65% των εξαγωγών σε Τρίτες ώρες και το 1,03% των συνολικών εξαγωγών. Η μέση τιμή πώλησης του προϊόντος ανέρχεται σε 3,38 ευρώ/λίτρο ενώ η αντίστοιχη μέση τιμή για τις Τρίτες χώρες είναι 1,75 ευρώ/λίτρο.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΣΕ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΚΑΙ ΣΙΔΝΕΪ

Προκειμένου να οργανωθούν οι δράσεις για την προώθηση του ελληνικού κρασιού το προηγούμενο διάστημα Τριμελής Αντιπροσωπεία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, υπό τον Πρόεδρο κ. Μάρκο Καφούρο, πραγματοποίησε επισκέψεις εργασίας στις πόλεις Μελβούρνη και Σίδνεϊ με σκοπό την καλλιέργεια επαφών, σε εμπορικό και πολιτισμικό επίπεδο, για την προετοιμασία έλευσης εικοσαμελούς αποστολής οινοποιών, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που η εν λόγω αντιπροσωπεία πραγματοποιεί μια τέτοια κλαδική επίσκεψη στην Αυστραλία. Οι συναντήσεις αφορούν επαφές με εστιατόρια, αρχιμαγείρους, οινογνώστες, κλαδικούς δημοσιογράφους, εξειδικευμένους τουριστικούς πράκτορες, εισαγωγείς και πολιτιστικά ιδρύματα.

πηγή:Neoskosmos.gr