Συνέδριο Επιχειρηματικότητας «Επιχειρώντας στο Μέλλον 2015 – 2020»

Tο 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας «Επιχειρώντας στο Μέλλον 2015 – 2020»,  θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή του συντονιστή  για τις  διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους και αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου,
Επιδίωξη του συνεδρίου είναι να αξιολογηθεί το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και ταυτόχρονα να καταγράψει τις δράσεις που η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων, στο παρόν αλλά και στο μέλλον.
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός  Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης , ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. , η Ολγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Ν.Δ. , η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και κορυφαία στελέχη του πολιτικού επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου.

Το συνέδριο διαρθρώνεται σε τέσσερις ενότητες, με την πρώτη να έχει θέμα: Επιχειρηματικότητα – «Σπάζοντας» τα δεσμά και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Θα συμμετέχουν ομιλητές όπως ο Γιώργος Βογιατζάκης, διευθύνων σύμβουλος & γενικός διευθυντής της Μαρινόπουλος Α.Ε. και οι: Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος ΣΕΤΕ, διευθύνων σύμβουλος ΣΑΝΗ Α.Ε., Νίκος Βέττας, καθηγητής ΟΠΑ, γενικός διευθυντής ΙΟΒΕ, Σταύρος Ιωαννίδης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, υπεύθυνος παρατηρητηρίου επιχειρηματικότητας ΙΟΒΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ, πρόεδρος ΚΕΕΕ και ο Κωνσταντίνος Μπίτσιος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

Στη σύνθεση του πάνελ της 2ης ενότητας:

Χρηματοδότηση/Επενδύσεις: 11+1 εργαλεία τόνωσης της ρευστότητας και των business plans των επιχειρήσεων, περιλαμβάνονται οι κ.κ. Βασίλειος Κάτσος, πρόεδρος Pharmathen, Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος ΕΣΕΕ, Ιωάννης Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Attica Ventures, Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος ΣΒΒΕ, Κωνσταντίνος Συναδινός, προϊστάμενος του Τμήματος Χρηματοδοτήσεων στην Ελλάδα και Κύπρο, ΕΤΕΠ.

«Καινοτομία – ανταγωνιστικότητα – διαφοροποίηση “ξεκλειδώνουν” ιδέες» είναι ο τίτλος της 3ης ενότητας, όπου θα συμμετέχουν οι κ.κ. Θανάσης Βακάλης, πρόεδρος δ.σ. Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕΣ», Εμμανουήλ Δομαζάκης, πρόεδρος Creta Farm ΑΒΕΕ, Αρίστος Δοξιάδης, Partner Jeremy OpenfundII, Κωνσταντίνος Χ. Παπαδημητρίου, πρόεδρος Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒ.ΕΤ, Νίκος Καμπανόπουλος, γενικός διευθυντής VISA EUROPE και Κωνσταντίνος Γάτσιος, καθ., πρύτανης ΟΠΑ.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν με την 4η ενότητα «Ενας πλανήτης – Μία Αγορά»: Οραμα για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Ευριπίδης Δοντάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, Τζανέτος Καραντζής, πρόεδρος της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων ΟΕΥ, Νίκος Λούλης, πρόεδρος Μύλοι Λούλη, Πλάτων Μαρλαφέκας, αντιπρόεδρος Λουξ Μαρλαφέκας, Γεράσιμος Τζέης, Managing Director, Atradius Credit Insurance N.V. (ελληνικό υποκατάστημα).

 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας, του Υπουργείου Εξωτερικών, του ΕΒΕΑ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος