ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Άλλο το να είσαι Ακαδημαϊκός, άλλο το να είσαι πολιτικός…

Η στυγερή δολοφονία της μικρούλας Άννυ προκαλεί αναπόφευκτα ακραία συναισθήματα αγανάκτησης και οργής.  Δοκιμάζει τις αντοχές της ανθρώπινης ψυχής.  Πρόκειται για δράστη που δεν του αξίζει ο οίκτος. Γι αυτό και η Panhellenic Post, από άποψη, αρνείται να καταχωρήσει “σε συνέχειες” την φρικαλεότητα του συγκεκριμένου εγκλήματος.

Ωστόσο μας ξάφνιασε δυσάρεστα η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, για τη δολοφονία της Άννυ.  Ουσιαστικά προέβλεψε το θάνατο του δράστη μέσα στις φυλακές!  Αναγνώρισε, μάλιστα, ότι οι έγκλειστοι κατάδικοι έχουν “κώδικα τιμής”! Και ότι, κατά συνειρμική προέκταση, εξωθούν ορισμένους εγκληματίες στην αυτοκτονία!

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm, ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στο έγκλημα.  Είπε, μεταξύ άλλων: «Όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες. Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο και του δράστη».

Εάν ο Ποινικός Κώδικας προέβλεπε θανατική ποινή, είναι βέβαιο ότι δικαζόμενος και καταδικαζόμενος  ο πατέρας της Άννυ,  θα την άξιζε και μάλιστα με το παραπάνω.

Αλλά από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν ισχύει, η δήλωση του κ. Πανούση κατά την άποψή μας τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Χώρια που έστω και κακόπιστα θα μπορούσε να εκληφθεί από κάποιους ως “προτροπή” προς τους φυλακισμένους να επιδείξουν μια συγκεκριμένη συμπεριφορά στο πρόσωπο του δράστη.

Άλλο το να είσαι Ακαδημαϊκός, άλλο το να είσαι πολιτικός…

Άλλο το είσαι φρικτός, διεστραμμένος δολοφόνος και άλλο το να έχεις κάποια ανθρώπινα δικαιώματα.

ΧΜ