Κυβερνητικές Πηγές: Χυδαία συκοφαντία εναντίον του Μάρδα

 

Για “χυδαία συκοφαντία” στο πρόσωπό του και “προβοκάτσια” εναντίον της κυβέρνησης, που αποδεικνύονται από το “πόθεν έσχες” που έχει καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, αλλά και από φωτοαντίγραφα όλων των λογαριασμών του και τις κινήσεις τους, κάνουν λόγο πηγές της κυβέρνησης για τα δημοσιεύματα σχετικά με τον κ. Μάρδα.

«Από το “Πόθεν Έσχες” που κατέθεσε στη Βουλή [27.04.2015] ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας, καθώς και από φωτοαντίγραφα όλων των λογαριασμών του και τις κινήσεις τους, αποδεικνύεται αυτό που ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή. Ότι πρόκειται για χυδαία συκοφαντία στο πρόσωπο του Αναπληρωτή Υπουργού και προβοκάτσια στρεφόμενη εναντίον της κυβέρνηση», σημειώνουν Κυβερνητικές Πηγές.

Επίσης τονίζουν ότι “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια” και πως αυτό πρέπει να το αντιληφθούν “όσοι κάνουν τέτοια «δημοσιογραφική» έρευνα, αλλά και όσοι σπεύδουν να την υιοθετήσουν για μικροκομματικούς λόγους”. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι “προφανώς ο κ. Μάρδας θα κινηθεί νομικά για να υπερασπιστεί τα αυτονόητα”.

Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα ο κ. Μάρδας φέρεται να είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός της Κυβέρνησης που έβγαλε σε Τράπεζα του Εξωτερικού 80.000 Ευρώ,

Λίγα 24ωρα μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη και με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν, ήρθε η εφημερίδα Bild και δημοσίευσε την φωτογραφία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.
Τότε, ο κ. Μάρδας με συνεχείς παρεμβάσεις του διέψευσε ότι έβγαλε 80.000 ευρώ στο εξωτερικό.

Και λίγες ώρες αργότερα ήρθε και το non – paper:

“Από το «Πόθεν Έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή [27.04.2015] ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας, καθώς και από φωτοαντίγραφα όλων των λογαριασμών του και τις κινήσεις τους, αποδεικνύεται αυτό που ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή. Ότι πρόκειται για χυδαία συκοφαντία στο πρόσωπο του Αναπληρωτή Υπουργού και προβοκάτσια στρεφόμενη εναντίον της κυβέρνησης. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ας το αντιληφθούν όσοι κάνουν τέτοια «δημοσιογραφική» έρευνα, αλλά και όσοι σπεύδουν να την υιοθετήσουν για μικροκομματικούς λόγους. Προφανώς ο κ. Μάρδας θα κινηθεί νομικά για να υπερασπιστεί τα αυτονόητα”.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διέψευδε κατηγορηματικά μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 το δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

«Ουδέποτε στην ζωή μου τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου δεν έχουμε μετακινήσει 80 χιλιάδες ευρώ από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Λογαριασμό εγώ στο Λουξεμβούργο δεν έχω ως εκ τούτου ή όλη αυτή η διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας κλασικής περίπτωσης συκοφάντησής μου ή δεν ξέρω τι άλλο έχει γίνει. Εγώ θα ζητήσω από τον συνάδελφό σας της Μακεδονίας στην ανάγκη δικαστικά να μου δώσει αυτά τα χαρτιά που έχει τα οποία κατά την άποψή του με ενοχοποιούσαν. Εγώ εκείνο που προσπαθώ να κάνω από το πρωί είναι ότι στέλνω όλο μου το πόθεν έσχες το οποίο κατατέθηκε στις 27/4 στον πρωθυπουργό, του στέλνω τις κινήσεις από όλους τους λογαριασμούς μου από το 2014 έως σήμερα να τις έχει ο πρωθυπουργός για να ξέρει ότι πράγματι είναι συκοφαντία. Και έχω ζητήσει από την τράπεζα μια βεβαίωση που να λέει ότι τόσο η σύζυγός μου όσο και εγώ δεν μετακινήσαμε 80 χιλιάδες ευρώ ποτέ στην ζωή μας από την τράπεζα σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό είπε: «Η κόρη μου είναι να φύγει στο εξωτερικό πριν γίνουμε κυβέρνηση έχω στείλει λίγα χρήματα στο Βέλγιο. Στο Βέλγιο είχα λογαριασμό από το 1977 γιατί από τότε μπαινοβγαίνω στο Βέλγιο και δούλεψα και στην ευρωπαϊκή επιτροπή αλλά είναι χρήματα τα οποία χρειάζονται για να συντηρηθεί ένα παιδί για δύο χρόνια σπουδών και αν φτάσουν βέβαια. Δεν νομίζω ότι είμαι ένοχος επειδή θέλω να χρηματοδοτήσω τις σπουδές της κόρης μου… »

Τι λέει το δημοσίευμα

Ακόμη και σε αυτό το δημοσίευμα, η Bild “χρησιμοποιεί” το όνομα του Γιάνη Βαρουφάκη για να… πουλήσει. Γι’ αυτό ο τίτλος της είναι: «Ο αναπληρωτής του Βαρουφάκη έβγαλε 80.000€ στο Λουξεμβούργο;».

Η Bild μπορεί να βάζει… ερωτηματικό στον τίτλο, αλλά βάζει και τη φωτογραφία του Δημήτρη Μάρδα και σχολιάζει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», σύμφωνα με το οποίο, αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης, που δεν κατονομάζεται, έχει βγάλει 80.000€ στο Λουξεμβούργο τον Μάρτιο.

Μπορεί η εφημερίδα Μακεδονία, του ίδιου ομίλου με τη Θεσσαλονίκη, να επικαλέστηκε το τραπεζικό απόρρητο και να μην αποκάλυψε το όνομα του υπουργού, η Bild φαίνεται δεν έχει τα ίδια… κολλήματα και αναφέρει το όνομα του Δημήτρη Μάρδα.

Ο συντάκτης αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας «απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ τα μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου».

«Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός είναι ο Δημήτρης Μάρδας. Είναι αναπληρωτής υπουργός του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος στις διαπραγματεύσεις τους δανειστές ρισκάρει ένα ενδεχόμενο Grexit. Ίσως γι’ αυτό το λόγο ο Μάρδας να έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό. Στο Λουξεμβούργο τα λεφτά του είναι ασφαλή από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Όταν του ζητήθηκε από τη Bild, ο Μάρδας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα».