Παράσταινε την ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ στην υπόθεση της Άννυ

Συνελήφθη, με την αυτόφωρη διαδικασία, η γυναίκα η οποία το πρωί της Τετάρτης εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές και προέβη σε ψευδείς καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση της μικρής Άννυ Μπορίσοβα. Ωστόσο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ποια ήταν το κίνητρο και ο σκοπός αυτός της πράξης.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα εμφανίστηκε με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου και την ιδιότητα της ψυχιάτρου του ΟΚΑΝΑ η οποία υποστήριξε πως οι γονείς της 4χρονης Άννυ παρακολουθούσαν το πρόγραμμα απεξάρτησης και πως η ίδια είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία και είχε ζητήσει να πάρουν από το ζευγάρι την επιμέλεια του κοριτσιού.

Η Εισαγγελία διέψευσε τους ισχυρισμούς της περί οποιουδήποτε αιτήματος από πλευράς ψυχιάτρου του ΟΚΑΝΑ να γίνει παρέμβαση για την επιμέλεια της Άννυ, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας εισαγγελέας με το όνομα που ανέφερε η γυναίκα ενώ για την υπόθεση διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.

Ακολούθησε όμως και διάψευση από τον ΟΚΑΝΑ, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως στον Οργανισμό δεν εργάζεται καμία ψυχίατρος με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου, ούτε προκύπτει από τα αρχεία του να έχει γίνει ποτέ έστω και αίτηση των γονιών της Άννυ για ένταξή τους στο πρόγραμμα απεξάρτησης.

Η ανακοίνωση ανέφερε:

«Σε συνέχεια της δημόσιας αναστάτωσης που προκλήθηκε από δηλώσεις κάποιας κυρίας σε τηλεοπτικά κανάλια ότι ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ Μπορισόβα και μετά από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός, σας ενημερώνουμε ότι:

Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου. Από τον ΟΚΑΝΑ τηλεφωνικά αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κας Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά.

Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν, επίσης, σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού.
Ο ΟΚΑΝΑ θεωρεί ότι τόσο επώδυνα περιστατικά, όπως η περίπτωση της Άννυ, που συνδέονται με έντονη δημόσια συναισθηματική φόρτιση, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολλή προσοχή και ευαισθησία από όλες τις πλευρές και να αξιολογούνται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των πηγών, από τις οποίες αντλούνται όσες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικές ή μη».