Προβάδισμα της Γιουβέντους με νίκη 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης

Τορίνο, Ιταλία

Μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League που θα γίνει στο Βερολίνο πήρε την Τρίτη η Γιουβέντους, η οποία επικράτησε με 2-1 στο Τορίνο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ματς κρίθηκε από το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Κάρλος Τέβες, με τη Γιουβέντους να ανοίγει το σκορ με τον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος δεν πανηγύρισε το τέρμα του απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε, και τη Βασίλισσα να ισοφαρίζει προς στιγμήν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πλέον η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς της 13ης Μαΐου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Κάρλος Τέβες. Από δικό του σουτ στο 9′ και την προσωρινή απόκρουση του Κασίγιας, ο Μοράτα πήρε το «ριμπάουντ» και σε άδεια εστία άνοιξε το σκορ εις βάρος της ομάδας στην οποία «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά.

Σιγά-σιγά η Ρεάλ ανέλαβε την απόδοσή της και στο 27΄ έφτασε στην ισοφάριση με το 9ο εφετινό γκολ του Ρονάλντο στη διοργάνωση, με κεφαλιά σε κενό τέρμα μετά το γύρισμα του Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός στο 41΄ έχασε γκολ σε κενό τέρμα, όταν η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Μπουφόν.

Το ματς κρίθηκε στο 57΄. Ο Καρβαχάλ σταμάτησε αντικανονικά το σλάλομ του Τέβες στην περιοχή, ο Άτκινσον υπέδειξε το καθαρό πέναλτι και ο Αργεντινός διεθνής στράικερ «έγραψε» το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ. Η μεγάλη ευκαιρία του Ρονάλντο στο 66΄ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η «βασίλισσα» στο δεύτερο μέρος, σε μία βραδιά που συνολικά ήταν από τις χειρότερες για το συγκρότημα του Αντσελότι στην εφετινή διοργάνωση.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Κίτρινες: Τέβες, Μπονούτσι, Βιδάλ, Κιελίνι – Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ροντρίγκες

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μ.Αλέγκρι):
 Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ, Στουράρο (64΄ Μπαρτσάλι), Τέβες (86΄ Περέιρα), Μοράτα (78΄ Γιορέντε)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κ.Αντσελότι):
 Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Χάμες Ροντρίγκες, Μπέιλ (86΄ Χεσέ), Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ίσκο (63΄ Ερνάντες)