Καταργεί και την Κυβέρνηση η Κωνσταντοπούλου!

«Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγοντας μπορεί άνευ προϋποθέσεων να δεσμεύει μία χώρα και ένα λαό για το οτιδήποτε» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας σαφή τη θέση της ότι όσα μέτρα υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ή θα υπογράψει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν δεσμεύουν τη χώρα, όσο μάλιστα συνεχίζεται η λογιστική αποτύπωση του χρέους από την Επιτροπή που η ίδια έχει συστήσει.

Αυτή ήταν η απάντηση της Προέδρου της Βουλής, όταν κατά τη συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους ερωτήθη αν μπορούν οι πολίτες να αισιοδοξούν ότι είναι δυνατό να ακυρωθούν οι υπογραφές των εκάστοτε συμφωνιών με τους εταίρους, εφόσον η Επιτροπή αποφανθεί ότι το χρέος είναι επονείδιστο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως στόχος της Επιτροπής είναι να καταδείξει το κατά πόσο όσα ελήφθησαν και υπογράφτηκαν έγιναν στο συνταγματικό και νομοθετικό πλαίσιο. «Έχει σημασία αυτό να είναι σαφές, γιατί με μία θρησκευτική ευλάβεια, με έναν δογματισμό που δεν έχει έρεισμα, ανακυκλώνεται ως θέσφατο ότι αφού μπήκαν οι υπογραφές δεν αμφισβητούνται, δεν είναι έτσι. Έτσι θα ήθελαν εκείνοι που έχουν βάλει τις υπογραφές» ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα σημείωσε ότι από αύριο η Επιτροπή για την Αλήθεια του Χρέους όπως και η Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια θα έχει στη διάθεση όλες τις σχετικές ποινικές δικογραφίες που βρίσκονται στη Βουλή.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο η Επιτροπή είναι πιθανόν να χρειαστεί ακόμη και ένα χρόνο για να ολοκληρώσει το έργο της και να συντάξει την έκθεση της.

Για τη συνέντευξη τύπου, για άλλη μία φορά το Εντευκτήριο της Βουλής μετετράπη σε τηλεοπτικό στούντιο, όμως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το ακροατήριο αποτελείται κυρίως από… «χειροκροτητές». Ανθρώπους δηλαδή που συστηματικά καλούνται στις συνεχείς συνεντεύξεις τύπου – και φυσικά δεν πρόκειται για δημοσιογράφους – και επευφημούν την πρωτοβουλία της Προέδρου.

Και βέβαια πάντα οι σχετικές συνεντεύξεις καλύπτονται από το κανάλι της Βουλής.