Έρχονται στην Ελλάδα τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

Τιμές από την Πολιτεία και το στράτευμα θα αποδοθούν κατά την υποδοχή του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού, την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαΐου στις 18:30. Το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου στον ομώνυμο δήμο της Αττικής κοντά στο Αιγάλεω, στο πλαίσιο του εορτασμού το 2016 των 80 ετών βίου, διακονίας και προσφοράς της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η υποδοχή του θα γίνει από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.LEIPSANA_513_355

Σύμφωνα με το πρόγραμμα υποδοχής, το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στην Αθήνα από την Βενετία αεροπορικώς. Θα προηγηθεί τελετή παραδόσεώς του στην ελληνική αντιπροσωπεία στη βασιλική του Αγίου Μάρκου. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος θα είναι ο πρώτος που θα υποδεχθεί την Αγία επί ελληνικού εδάφους.

Στη συνέχεια, θα σχηματιστεί αυτοκινητοπομπή, η οποία θα κατευθυνθεί στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Εκεί, στη συμβολή της Ιεράς Οδού και της Ελευθερίου Βενιζέλου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος θα υποδεχθεί επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού το ιερό σκήνωμα, το οποίο θα τοποθετηθεί στον κιλλίβαντα.

Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα παραλάβει το ιερό λείψανο για να μεταφερθεί εντός του ιερού ναού όπου θα τελεσθεί Δοξολογία παρουσία των πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και άλλων φορέων.

greeknation.gr