Καμμένος: Θα απαντάμε σε κάθε πρόκληση της Τουρκίας

«Στον τόπο αυτό δεν πιάνει κατακτητής» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος από τη Σύμη.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις στο νησί για την επέτειο της απελευθέρωσης της 8ης Μαΐου 1945, πρόσθεσε πως αυτό πρέπει να το καταλάβουν και όσοι προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να πλήξουν την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος.

«Τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και θυμόμαστε ότι αυτός εδώ ο τόπος, είναι ένας τόπος που δεν αντέχει κατακτητές, είτε αυτοί οι κατακτητές έρχονται με πολεμικά μέσα, είτε έρχονται με οικονομικά μέσα», παρατήρησε.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε εκ νέου την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις προς όφελος της ειρήνης, επαναλαμβάνοντας ότι «κάθε πρόκληση θα απαντάται».

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την ειρήνη και αυτό που επιθυμεί και η κυβέρνηση είναι να διασφαλίσουμε το διάλογο και την ειρήνη, χωρίς βέβαια να παραχωρούμε ούτε σπιθαμή από τα δικαιώματά μας και την εθνική μας κυριαρχία», κατέληξε.

Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.