Έρχεται νέο Σύμφωνο Συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια με αυξημένες υποχρεώσεις

Αθήνα

Περισσότερα δικαιώματα αλλά και μεγαλύτερες δεσμεύσεις φέρνει το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης, που θα είναι πραγματικότητα τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, η «συμφωνία δυο ενήλικων προσώπων» όχι μόνον θα αφορά πλέον και τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και αναμένεται να θίξει ζητήματα συνταξιοδοτικά, φορολογικά και ασφαλιστικά, ενώ δεν θα υπάρχει δυνατότητα μονομερούς λύσης του.639BB947AE70C5DCED8ACE0E0820CA10

«Θα είναι ορθολογικό και συμπαγές, δεν θα εμπεριέχει διακρίσεις, λόγω φύλου, θα κατοχυρώνει ουσιαστικά τις δύο πλευρές, αλλά θα είναι και σαφώς περισσότερο δεσμευτικό από το Σύμφωνο του 2008» δηλώνει στην εφημερίδα ο γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κώστας Παπαϊωάννου.

Στην παρούσα φάση δεν αγγίζεται καθόλου το ζήτημα των παιδιών στην κοινή ζωή ενός Συμφώνου, αλλά δίνεται μεγάλη έμφαση στην ίση μεταχείριση στον τομέα της εργασίας.

Προβλέπεται, για παράδειγμα, συνυπηρέτηση γεωγραφικά: δεν επιτρέπεται κάποιος να υπηρετεί στη Λαμία και ο/η σύντροφός του στην Κρήτη, καθώς στόχος είναι η προστασία της κοινής ζωής.

Το νέο Σύμφωνο γίνεται σημαία για τη γενικότερη αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου, αναγκαία κατά γενική ομολογία, καθώς έχουν περάσει 31 χρόνια από τη ρύθμιση του 1983.

Newsroom ΔΟΛ