“Εξουδετερώθηκε η πιο επικίνδυνη τρομοκρατική ομάδα στα Βαλκάνια”

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σε τηλεοπτικό μήνυμα του προς τους πολίτες της χώρας, αναφέρθηκε εκτενώς στις συγκρούσεις που διεξήχθησαν χθες και σήμερα, μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και “τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας”, σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο.

Ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ότι “τρομοκρατική ομάδα”, αποτελούμενη από περίπου 40 μέλη, εισήλθε στην ΠΓΔΜ από “γειτονική χώρα”, την οποία δεν κατονόμασε, με σκοπό να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, κτίρια στα οποία στεγάζονται θεσμικά όργανα της ΠΓΔΜ, αθλητικές εγκαταστάσεις και εμπορικά κέντρα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, η ομάδα αυτή των “τρομοκρατών” που βρέθηκε στο Κουμάνοβο, απώτερος στόχος της οποίας ήταν η αποσταθεροποίηση της ΠΓΔΜ, εξουδετερώθηκε από την αστυνομία μετά από μάχες που διήρκεσαν 28 ωρών.

“Απώτερος στόχος των τρομοκρατών η αποσταθεροποίηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Δυστυχώς, στις μάχες με τους τρομοκράτες στο Κουμάνοβο, οχτώ αστυνομικοί ,τους οποίους θα θυμόμαστε για πάντα, έχασαν τη ζωή τους, όμως έσωσαν τις ζωές περίπου άλλων 8.000 πολιτών”, σημείωσε ο κ. Γκρούεφσκι και πρόσθεσε ότι 37 ακόμη αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο των Σκοπίων,οι περισσότεροι εξ΄αυτών με ελαφρά τραύματα.

Ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ότι η επιχείρηση της αστυνομίας για την εξουδετέρωση των “τρομοκρατών” στο Κουμάνοβο ήταν από τις πιο δύσκολες και εξήρε τον “επαγγελματικό τρόπο” με τον οποίο αυτή διεξήχθη.gruefski_b2

Πρόσθεσε ότι 30 περίπου μέλη από την ομάδα των τρομοκρατών παραδόθηκαν στην αστυνομία και αυτή την ώρα οδηγούνται στον ανακριτή.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είπε ακόμη ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν οι αρχές, κάποιοι από τους “τρομοκράτες” που συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Κουμάνοβο συνδέονται με την ομάδα 40 ενόπλων, που πριν από δύο εβδομάδες εισέβαλαν στο αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε της ΠΓΔΜ, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο.

Ο κ.Γκρούεφσκι χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνους και έμπειρους σε μάχες τους “τρομοκράτες” που βρέθηκαν στο Κουμάνοβο, καθώς ,όπως είπε κάποιοι από αυτούς έχουν συμμετάσχει σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσε ότι η αστυνομία της ΠΓΔΜ κατάφερε να εξουδετερώσει την πιο επικίνδυνη ένοπλη ομάδα στα Βαλκάνια.

Τέλος, σημείωσε ότι η χώρα του έχει τις δυνάμεις να αντιμετωπίσει παρόμοιους κινδύνους και σημείωσε ότι όποιος επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει την ΠΓΔΜ θα έχει την τύχη των “τρομοκρατών” που σκοτώθηκαν στο Κουμάνοβο.

Προηγουμένως σήμερα, η αστυνομία της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι 14 “τρομοκράτες” σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας στο Κουμάνοβο.

News.gr