Νυχτερινή σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ για τα Σκόπια υπό τον Καμμένο

Συναγερμός στο ΥΠΕΘΑ λόγω της έκρυθμης κατάστασης στα Σκόπια. Η πολιτική ηγεσία αλλά και όλοι οι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων βρίσκονται στο ΥΠΕΘΑ από το βράδυ και γίνεται ευρεία σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης στο γειτονικό κρατίδιο. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας -ο ΑΝΥΕΘΑ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη- και οι Αρχηγοί έχουν ανοιχτή γραμμή και με την ΕΥΠ, από την οποία υπάρχει πληροφόρηση για την κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια.

Το βασικό θέμα της σύσκεψης έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να ενισχυθούν με στρατιωτικές δυνάμεις τα σύνορά μας με τα Σκόπια. Κι αυτό γιατί αν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο στα Σκόπια είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει αυξημένη ροή προσφύγων και από τα Σκόπια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής από τα Σκόπια

περίπου 30 ένοπλοι Αλβανοί παραδόθηκαν στην αστυνομία, μετά από μάχες που διήρκεσαν πάνω από 15 ώρες.

Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι ισχυρές δυνάμεις των ειδικών δυνάμεων , με τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα εισέβαλαν στην αλβανόφωνη περιοχή του Κουμάνοβο για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας», η οποία, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας εισήλθε στα Σκόπια από «γειτονική χώρα» με σκοπό να επιτεθεί σε κρατικούς θεσμούς.Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν διευκρίνισε από ποια «γειτονική χώρα» εισήλθαν οι ένοπλοι, ωστόσο όλα δείχνουν ότι αυτοί είναι Αλβανοί που εισήλθαν από το Κόσοβο.

Από τις ένοπλες συρράξεις στο Κουμάνοβο τραυματίσθηκαν πάνω από 20 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των Σκοπίων και άλλοι τρεις σκοτώθηκαν.

Αδιευκρίνιστος παραμένει για την ώρα ο αριθμός των θυμάτων από την μεριά των ενόπλων Αλβανών καθώς και κατοίκων της συνοικίας στο Κουμάνοβο από διασταύρωση πυρών μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων Αλβανών.

πηγή:  onalert.gr