Windows 10: η τελευταία έκδοση των Windows;

Στο συνέδριο Microsoft Ignite στο Σικάγο, μίλησε ο developer της εταιρείας Jerry Nixon, σχετικά με το μέλλον των Windows.

Σύμφωνα με τον Nixon, τα Windows 10 θα είναι η τελευταία έκδοση των Windows, επειδή στόχος της Microsoft είναι να μετατρέψει το λειτουργικό της σε υπηρεσία που θα αναβαθμίζεται, χωρίς όμως άλλες “μεγάλες” εκδόσεις.

Η “περίπου αρθρωτή” σχεδίαση των Windows 10, επιτρέπει στους προγραμματιστές της Microsoft να αναβαθμίσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του λειτουργικού μεμονωμένα και όχι συνολικά, μέσα από μία εντελώς νέα έκδοση.

Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 αναμένεται το 2016 με κωδική ονομασία Windows Redstone, ενώ ο αριθμός 10 θα καταργηθεί από την ονομασία του λειτουργικού, καθώς θα ονομάζεται πλέον Windows.

Όπως συμβαίνει με τον browser Google Chrome και τις αθόρυβες, αλλά τακτικές αναβαθμίσεις, έτσι και τα Windows στο μέλλον θα αναβαθμίζουν συγκεκριμένα στοιχεία, άλλες φορές κάτι σημαντικό [π.χ. νέο Start Menu] κι άλλες φορές κάτι στον κώδικά που δε θα είναι ορατό στον χρήστη.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι θα σταματήσει και το μοντέλο επιδιόρθωσης κενών ασφαλείας της Patch Tuesday, καθώς οι ενημερώσεις ασφαλείας θα είναι πλέον άμεσες και όχι συγκεκριμένη ημέρα κάθε μήνα.

PC MAGAZINE