Ύπατος Πρόεδρος ΑΗΕΡΑ: Στραγγαλίζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Του συνεργάτη μας Δρ. Αθαν. Σαραντόπουλου

Με την ορκωμοσία νέων μελών, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της ΓΓΑΕ Μιχάλης Κόκκινος, έληξε το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαϊου 2015, η επίσκεψη του Ύπατου Προεδρείου της ΑΗΕΡΑ στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το 16ο ετήσιο Συνέδριο της  Ελληνικής Περιφέρειας της ΑΗΕΡΑ (Περιφέρεια ΑΗΕΡΑ  25 ΕΛΛΑΣ -AHEPA DISTRICT 25 HELLAS) στην Κομοτηνή και το οποίο ο Ύπατος Πρόεδρος της οργάνωσης (Supreme President) Phillip Frangos (Φίλιππος Φράγκος) χαρακτήρισε επιτυχές. Εντύπωση προκάλεσε η αποστροφή του κ. Φράγκου για το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο, όπως είπε “στραγγαλίζεται”…

Ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Φίλιππος Φράγκος.

Ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ κ. Φίλιππος Φράγκος.

Το βράδυ της Παρασκευής έγινε η συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Congo Palace, στη Γλυφάδα, με την συμμετοχή του Ύπατου Προεδρείου της ΑΗΕΡΑ, τ0υ επανεκλεγέντος Κυβερνήτη Ελλάδος κ. Γιώργου Πλοκαμάκη, του Supreme Governor, Region 10 κ. Νίκου Παπαδόπουλου, εκπροσώπων Τμημάτων της ΑΗΕΡΑ Αθήνας και Πειραιά μελών του νεοσυσταθέντος Τμήματος “Yιοί του Περικλέους” (Sons of Pericles) και παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινου.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΓΓΑΕ Μιχάλης Κόκκινος. Καθήμενος ο Κυβερνήτης Ελλάδος  Γεώργιος Πλοκαμάκης.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλης Κόκκινος. Καθήμενος ο Κυβερνήτης Ελλάδος Γεώργιος Πλοκαμάκης.

Ο κ. Κόκκινος, σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών για την τοποθέτησή του, είπε ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, με προσωπικό περισσότερα από 40 άτομα, είναι στην υπηρεσία των Αποδήμων, με αναβαθμισμένο ρόλο και τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Δημ. Πλευράκης και το έμπειρο στελεχιακό προσωπικό, θέλουν να βοηθήσουν τους ομογενείς. Σχετικά επεσήμανε μάλιστα την έναρξη λειτουργίας Γραφείου Εξυπηρέτησης Αποδήμων εντός της ΓΓΑΕ και τόνισε ότι η ΓΓΑΕ θα ρίξει το «βάρος» σε εκδηλώσεις και δράσεις Πολιτισμού. Εις δε το θεωρητικό ερώτημα “τι είναι Ελλάδα” είπε ότι “για μας η Ελλάδα είναι Ιδέα”.

Ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ κ. Φίλιππος Φράγκος, απευθυνόμενος στο προεδρείο και τα μέλη της Οργάνωσης στην Ελλάδα, αναφέρθηκε εν συντομία στη δράση της ΑΗΕΡΑ και ειδικότερα στην σημαντική βοήθεια που προσφέρει με την συλλογή χρημάτων για την ανέγερση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη, στα θεμέλια της καταστραφείσας  από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου  Εκκλησίας. Όπως δήλωσε, τα εγκαίνια του νέου ναού, προγραμματίζονται να γίνουν το 2016, στην εορτή του Αγίου Νικολάου.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Ύπατου Προεδρείου στην Κωνσταντινούπολη, Κύπρο και την Ελλάδα ο κ. Φράγκος είπε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο “στραγγαλίζεται” και εξήγησε ότι στην Κύπρο, το προεδρείο με την μεσολάβηση της αμερικανικής πρεσβείας επισκέφθηκε τα κατεχόμενα χωρίς να επιδείξουν διαβατήρια και να υποστούν έλεγχο, κάτι που θα υποδήλωνε αναγνώριση του ψευδοκράτους. Χαρακτήρισε δε θετική τη νέα συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος.

Ο Supreme Governor, Region 10 Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο Supreme Governor, Region 10 Νίκος Παπαδόπουλος.

Αναφερόμενος στα θέματα της Οργάνωσης είπε ότι “η ΑΗΕΡΑ έχει μία φωνή και αυτή εκπορεύεται από την Ουάσιγκτον” ενώ χαρακτήρισε επιτυχείς τις επαφές που είχε στην Αθήνα η αντιπροσωπεία της ΑΗΕΡΑ με τον Πρωθυπουργό, μέλη της Κυβέρνησης, την Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολούθησε δείπνο σε γνωστό μπιφτεκάδικο της Γλυφάδας, όπου και δημοπρατήθηκε η γραβάτα του Ύπατου Προέδρου με το logo της ΑΗΕΡΑ και το ποσό  που πλειοδότησε μπήκε στο ταμείο για to “building fund” , όπως επίσης και το προϊόν εράνου που διενεργήθηκε μεταξύ των μελών της ΑΗΕΡΑ.