Με νεοελληνική γλώσσα ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές-Αρχαίοι χώροι και πολιτιστική κληρονομιά το θέμα

Ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις με 105.000 υποψηφίους να διεκδικούν 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων ξεκίνησαν με εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρώσουν την πορεία τους προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση εξεταζόεμνοι την Τρίτη 2 Ιουνίου στο μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Το θέμα

Στο κείμενο του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Β.Λαμπρινουδάκη για την πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης εξετάζονται οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Το Υπουργείο

Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων 2015 θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr, την ώρα που θα αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων και αμέσως μετά, τα θέματα θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Σημειώνεται ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.