Αδιάκοπο προσκύνημα στην Αγ. Βαρβάρα

imageΟκτώ ημέρες μετά τη μεταφορά του ιερού σκηνώματος στον Ι.Ν. της Αποστολικής Διακονίας στο δήμο Αγίας Βαρβάρας και η προσκυνηματική επισκεψιμότητα είναι αδιάλειπτη. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 300.000 πιστοί έχουν ανάψει το κερί της προσευχής, έχουν ασπαστεί τα ιερά λείψανα, έχουν απευθύνει παράκληση στην Αγία.

Η προσέλευση, μάλιστα, του πλήθους οδήγησε την Αποστολική Διακονία σε αλλαγή των αρχικών σχεδιασμών για άνοιγμα του ναού από τις 09:00 έως τις 21:00 και πλέον ο ναός ανοίγει από τις 06:30 το πρωί και κλείνει όταν φύγει και ο τελευταίος προσκυνητής.

Το απόγευμα της Δευτέρας τελείται παράκληση για τους εργαζομένους της Ιεράς Συνόδου, της Αποστολικής Διακονίας και των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Χθες, ετελέσθη αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου. Συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος και οι επίσκοποι Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Σαλώνων κ. Αντώνιος και Μεθώνης κ. Κλήμης. Στην ομιλία του ο μητροπολίτης Λήμνου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη σημασία που έχει για την Εκκλησία το συγκεκριμένο προσκύνημα εν μέσω «αυτής της μεγάλης πνευματικής κρίσης».

Στο πλαίσιο αυτό πολυμελής αντιπροσωπεία αξιωματικών του Πυροβολικού, του οποίου η Αγία είναι προστάτιδα, εκκλησιάστηκε, με τους υπόλοιπους πιστούς που συνέρρεαν στο ναό της Αγίας Βαρβάραs

NOOZ.