«Όλοι πρέπει να στηρίξουν την Κοινότητα» Μελβούρνης

Έκκληση προς όλους τους συλλόγους της παροικίας να στηρίξουν την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλαχερναίων Αυστραλίας «Αγία Βλαχέρνα», κ. Γιώργος Παπαναστασίου, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο νέο κοινοτικό κτίριο.

«Όλοι πρέπει να στηρίξουμε την Κοινότητα και το νέο πολιτιστικό κέντρο» τόνισε.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου αποτελούμενη από τον πρόεδρο, τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Παπαχρόνη, και τον ταμία κ. Παναγιώτη Κουτσούγερα, επισκέφθηκαν, την Παρασκευή τα γραφεία της Κοινότητας, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, και τον γενικό γραμματέα κ. Κώστα Μάρκο, και παρέδωσαν επιταγή $5.000, υπέρ του πολιτιστικού κέντρου της Κοινότητας. community

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού και σε άλλους ορόφους του νέου κτιρίου, εκφράζοντας το θαυμασμό και την υπερηφάνεια τους για το νέο κοινοτικό κτίριο.

«Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την Κοινότητα θέλοντας να βοηθήσουμε και εμείς στην αποπεράτωση του μεγάλου αυτού έργου,» τόνισε ο κ. Παπαναστασίου. «Με τον τρόπο αυτό ο Σύλλογός μας θέτει το δικό του λιθαράκι στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας είναι άξιο συγχαρητηρίων για τα έργα του».

Ο γραμματέας κ. Γιώργος Παπαχρήστος δήλωσε: «Βλέπουμε το καταπληκτικό έργο που επιτελεί η Κοινότητα και το νέο κτίριο που χτίστηκε. Είναι ένα έργο που θα μείνει στην ιστορία της ομογένειας στην Αυστραλία και θέλουμε να συμμετέχει και ο Σύλλογός μας στην προσπάθεια αυτή.»

Ο ταμίας κ. Παναγιώτης Κουτσούγερας, τόνισε ότι ο Σύλλογός τους αποφάσισε να βοηθήσει την Κοινότητα βλέποντας και εκτιμώντας τα έργα του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου: «Βλέπουμε ότι τώρα υπάρχει πρόοδος στην Κοινότητα, χαιρόμαστε για αυτό και θέλουμε και εμείς να βοηθήσουμε».

Χαρακτηριστική ήταν η παρατήρησή τους ότι σήμερα πολλοί σύλλογοι στην παροικία δεν έχουν καμία δραστηριότητα και έκαναν έκκληση σε όλους να βοηθήσουν την Κοινότητα, αλλά και άλλα ομογενειακά ιδρύματα.

«Στην πλειοψηφία τους οι σύλλογοι της παροικίας μας είναι ανενεργοί και πολλοί δεν διοργανώνουν ούτε μία εκδήλωση κατά τη διάρκεια του έτους. Θα πρέπει όλοι να συσπειρωθούν γύρω από την Κοινότητα και να την στηρίξουν, γιατί είναι ο μόνος οργανισμός που θα επιβιώσει», τόνισε ο κ. Παπαναστασίου.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Συλλόγου και τα μέλη του για την ευγενική τους χειρονομία.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας. Μας γεμίζει χαρά και μας δίνει κουράγιο. Η υποστήριξή σας δεν είναι μόνο σημαντική επειδή βοηθά στο έργο αυτό, αλλά μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι έχουμε εσάς και άλλους συλλόγους δίπλα μας,» τόνισε. «Πιστέψαμε εμείς στο έργο αυτό, αλλά πίστεψαν και άλλοι και στέκονται δίπλα μας, όπως εσείς. Και αυτό μας βοήθησε στην πορεία, γιατί δεν μπορεί κανένας να καταφέρει τίποτα μόνος του».

Ο κ. Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε στα προγράμματα της Κοινότητας στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, τα οποία όπως είπε έχουν και ως στόχο να φέρουν την παροικία και τους νέους κοντά στην Κοινότητα.

«Εμείς στο Διοικητικό Συμβούλιο παραδειγματιζόμαστε από το παρελθόν, οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε για το μέλλον και τις νέες γενιές. Δημιουργώντας σύγχρονες εγκαταστάσεις και προγράμματα ελπίζουμε να φέρουμε τους νέους κοντά μας, για να μην χάσουμε τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας και αφομοιωθούμε, όπως έγινε σε άλλες χώρες.»

«Έρχεσαι τώρα στην Κοινότητα και σφύζει από κόσμο» είπε και ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό 300-400 άτομα βρίσκονται τα βράδια στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου για διάφορες εκδηλώσεις, διαλέξεις, συνεδριάσεις ομογενειακών οργανισμών και τα προγράμματα Αρχαίων και Νέων Ελληνικών.

To Σύλλογο και τα μέλη του ευχαρίστησε και ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκος, χαρακτηρίζοντας την χειρονομία τους συγκινητική και παράδειγμα προς μίμηση. Παράλληλα, τους συνεχάρη και για τις δωρεές τους σε άλλους ομογενειακούς οργανισμούς, όπως η «Φροντίδα».

Ο Σύλλογος Βλαχερναίων Αυστραλίας «Αγία Βλαχέρνα» ιδρύθηκε το 1986, από 33 άτομα που προέρχονταν από το χωριό Βλαχέρνα Αρκαδίας. Στην πορεία του γνώρισε αύξηση των μελών του και παρουσίασε μεγάλη φιλανθρωπική δραστηριότητα, στηρίζοντας τόσο τα μέλη του όσο και άλλους ομογενειακούς οργανισμούς.