«Εισβολή» Ελλήνων στη Βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΜΗΣ ΚΑΛΛΟΣ
Πηγή, neoskosmos.com

Η καταπολέμηση της οικογενειακής βίας, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι μεταρρυθμίσεις στον φορολογικό τομέα καθώς και η ενδυνάμωση του πολυπολιτισμού, είναι τομείς στους οποίους θα εστιάσει ο νεοεκλεγείς εργατικός βουλευτής στην έδρα Rockdale της ΝΝΟ, Σταύρος Καμπερογιάννης (Steve Kamper), έτσι όπως ο ίδιος διακήρυξε κατά την πρώτη του ομιλία στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη.

Τα θεωρεία είχαν κατακλυσθεί από δεκάδες ομογενείς, συγγενείς, συνεργάτες και φίλους του βουλευτή. Σημειώνεται πως στην έδρα του ζουν δεκάδες χιλιάδες συμπάροικοι. Την πολυάριθμη ελληνική παρουσία αναγνώρισε και ο αντιπρόεδρος της βουλής, George Thomas, που καθόταν στην έδρα, και χαιρέτισε το ακροατήριο στα Ελληνικά: «Welcome to the Legislative Assembly, γεια σας».

O Σταύρος Καμπερογιάννης (Steve Kamper) πλαισιωμένος από αγαπημένα του πρόσωπα στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας

O Σταύρος Καμπερογιάννης (Steve Kamper) πλαισιωμένος από αγαπημένα του πρόσωπα στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας

Η «παρθενική» ομιλία του κ. Καμπερογιάννη ήταν μια πολύ ανθρώπινη και συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία με συχνές αναφορές στην οικογένειά του, πολλά μέλη της οποίας παρακολουθούσαν από τα θεωρεία.

Ο κ. Καμπερογιάννης, τόσο στην ομιλία του όσο και σε συνέντευξη που παραχώρησε αμέσως μετά στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, σημείωσε ότι ο ίδιος προέρχεται από τον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις γνωρίζει καλά, και θα προσπαθήσει να πετύχει διακομματική υποστήριξη για την ενίσχυση αυτού του κλάδου. Επίσης, σημείωσε ότι καθώς ο ίδιος είναι λογιστής στο επάγγελμα, θεωρεί πως το φορολογικό σύστημα και στην πολιτεία αλλά και σε ομοσπονδιακό επίπεδο χρειάζεται μεταρρυθμίσεις που θα ωφελούν τον κόσμο, κυρίως βοηθώντας στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Ο κ. Καμπερογιάννης είπε ότι ο πολυπολιτισμός είναι η πολιτική που οδηγεί την Αυστραλία από πρόοδο σε πρόοδο. Όπως σημείωσε, παρ’ ότι ο ίδιος είναι 3ης γενιάς Αυστραλός, εν τούτοις όταν ήταν παιδί τον αποκαλούσαν συχνά wog. Αυτές οι νοοτροπίες δεν ταιριάζουν σε στην Αυστραλία και πρέπει να τις αλλάξουμε, είπε.

Όπως ήταν επόμενο ο κ. Καμπερογιάννης υπερθεμάτισε τις πολιτικές του κόμματός του, του Εργατικού, και αντίστοιχα, επέκρινε τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση των Συντηρητικών.

Απευθυνόμενες δε προς τους ψηφοφόρους του Εκείνο που σημείωσε ήταν πως θα είναι βουλευτής για όλους τους ψηφοφόρους της έδρας του και εάν δεν τα καταφέρει στο τέλος της τετραετίας ας τον τιμωρήσουν.

Μεταξύ των προσώπων που παρακολούθησαν την ομιλία του κ. Καμπερογιάννη, ήταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, Δρ. Σταύρος Κυρίμης, ο νυν και ο τέως αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Luke Foley και John Robertson αντίστοιχα, η Εργατική γερουσιαστής Σοφία Κώτση, η νεοεκλεγείσα βουλευτής των Φιλελευθέρων, Ελένη Πετεινού,. η επίσης νεοεκλεγείσα Εργατική γερουσιαστής Courtney Houssos (σύζυγος ομογενούς) πρώην ομοσπονδιακός γερουσιαστής και υπουργός Graham Richardson, εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων και πολλοί συμπάροικοι.