Έντονες αντιδράσεις στην ΕΛΑΣ για το επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου

Σφοδρή ενόχληση προκάλεσε στους υψηλόβαθμους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η στάση της πρόεδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έκανε “παρατηρήσεις” σεΑστυνομικό Διευθυντή για τις κλούβες στα λουλουδάδικα την στιγμή που ήταν σε εξέλιξη πορεία εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Στην ΕΛ.ΑΣ, κύκλοι εκφράζουν την ενόχληση τους από το τρόπο με τον οποίο η πρόεδρος της Βουλής ζητούσε εξηγήσεις από έναν Αξιωματικό της Αστυνομίας, ο οποίος μάλιστα είναι επί τόπου, στο πεζοδρόμιο δηλαδή κατά το κοινώς λεγόμενο, προκειμένου να διατηρεί την τάξη στο κέντρο της πόλης κατά την διάρκεια πορειών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, όπως λένε ορισμένοι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρθηκε με τόνο που δεν αρμόζει, σε έναν Αξιωματικό της Αστυνομίας, ο οποίος απλά εκείνη την ώρα έκανε την δουλειά του εκτελώντας μάλιστα εντολές από το κέντρο επιχειρήσεων, όπως ο ίδιος είπε έπειτα από την έντονα επαναλαμβανόμενη ερώτηση της πρόεδρου: “Ποιος σας έδωσε εντολές κύριε να κλείσετε την Βουλή, εγώ έχω δώσει εντολή η βουλή να είναι ανοιχτή σε οποίον επιθυμεί να παραδώσει ψήφισμα.”

Ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ όπως φαίνεται και στα πλάνα διατήρησε την ψυχραιμία του και αναφέρθηκε με κόσμιο τρόπο στις έντονα επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου προσπαθώντας παράλληλα να κάνει την δουλειά του.

Ωστόσο η φράση που ενόχλησε περισσότερο τους επιχειρησιακούς Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ήταν: “Οποίος είναι υπεύθυνος να μου δώσει αναφορά γι αυτή την εντολή” όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Κωνσταντοπούλου στο Αστυνομικό Διευθυντή.