Δολοφονία ζεύγους πλουσίων Ελληνοαμερικανών

Ουάσινγκτον
Σοκ προκαλεί στην Ουάσινγκτον η υπόθεση ζευγαριού πλούσιων Ελληνοαμερικανών, του παιδιού τους και της οικιακής βοηθού της οικογένειας, οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο σπίτι τους σε αριστοκρατική συνοικία της αμερικανικής πρωτεύουσας. Το σπίτι βρίσκεται απέναντι από την κατοικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Την σχετική είδηση δημοσίευσε ήδη από την Τρίτη, 19 Μαΐου, η ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης “Εθνικός Κήρυξ”, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες της αστυνομίας “Εντείνεται το μυστήριο στη δολοφονία της οικογένειας Σαββόπουλου”.
Φωτογραφία από τον "Εθνικό Κήρυκα".

Φωτογραφία από τον “Εθνικό Κήρυκα”.

Ο Σάββας Σαββόπουλος ήταν γνωστός στους αριστοκρατικούς κύκλους της Ουάσινγκτον, ενώ είχε και φιλανθρωπική δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, παλαιότερα είχε προσκληθεί και στον Λευκό Οίκο. Σημειώνεται ότι το ζευγάρι είχε ακόμη δύο παιδιά, τα οποία δεν βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της τραγωδίας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες ήταν γνωστοί των θυμάτων, δεδομένου ότι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι. Θεωρούν, μάλιστα, ότι ενδεχομένως προηγήθηκε ομηρία, αφού μια ημέρα πριν την φωτιά ο Ελληνοαμερικανός έστειλε γραπτό και κατόπιν ηχητικό μήνυμα στη δεύτερη οικιακή βοηθό, λέγοντάς της να μην πάει στο σπίτι γιατί η σύζυγός του ήταν άρρωστη.

Οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν ότι ο άγνωστος δράστης έβαλε φωτιά στο σπίτι για να καλύψει τα ίχνη του. Όπως γνωστοποιήθηκε, τρία από τα τέσσερα θύματα έφεραν τραύματα από μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο, ενώ με τη φωτιά ο δράστης επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του.

Ο δράστης αναζητείται, ενώ μέρος της δράσης του κατεγράφη σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας του σπιτιού. Η αστυνομία επισημαίνει ότι ενδεχομένως το συγκεκριμένο άτομο έκλεψε και το πολυτελές αυτοκίνητο Πόρσε του ζευγαριού που βρέθηκε καμένο στο προαύλιο εκκλησίας έξω από την πόλη.

Πάντως, οι Αρχές ενημέρωσαν ότι δίνουν αμοιβή 25.000 δολαρίων σε όποιον προσφέρει ουσιαστικά στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη του δράστη.

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης “Εθνικός Κήρυξ”, οι αρμόδιες αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι στη δολοφονία της οικογένειας Σαββόπουλου και της οικιακής βοηθού τους, εμπλέκονται περισσότερα από ένα άτομα.
Στοιχεία:In.gr/ekirikas.com

Το ζευγάρι είχε και δύο μεγαλύτερες κόρες, την 19χρονη Αμπιγκέιλ και την 16χρονη Κατερίνα, οι οποίες είναι οικότροφες σε σχολείο και δεν βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή της τραγωδίας.

Οι έρευνες έδειξαν ότι δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης στο σπίτι, ενώ εικάζεται ότι οι δράστες διανυκτέρευσαν στο σπίτι το προηγούμενο βράδυ, πριν το έγκλημα και πως βασάνισαν τα θύματά τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη, ότι οι δολοφόνοι ήθελαν κάτι από τον πατέρα και διευθύνοντα σύμβουλο της κατασκευαστικής εταιρείας American Iron Works και πως γνώριζαν την οικογένεια.

 


Η αστυνομία έχει στη διάθεση της βίντεο από κάμερα ασφαλείας, στο οποίο διακρίνεται ένα άτομο να απομακρύνεται γρήγορα από το σπίτι λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, το οποίο και αναζητείται.