Παρέμβαση της Πολιτείας ζητούν μέσω της ΡΗΡ ομογενείς φορολογούμενοι

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα υπερφορολόγησης των Αποδήμων Ελλήνων, που συντελείται με τη μέθοδο των τεκμηρίων διαβίωσης, ζητούν, με επιστολή τους στην Panhellenic Post, 31 ομογενείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η δημοσίευση της Panhellenic Post για την υπερφορολόγηση των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού με την μέθοδο των τεκμηρίων διαβίωσης (όταν δεν έχουν εισόδημα στην Ελλάδα, αλλά έχουν ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι, ακόμη και από κληρονομιά), προκάλεσε το ενδιαφέρον και την αντίδραση πολλών ομογενών μας οι οποίοι, έχοντας ήδη σπεύσει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις από το εξωτερικό όπου κατοικούν, έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την άδικη και σκληρή πραγματικότητα.

Ειδικότερα, λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επώνυμη επιστολή από την Αμερική:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

<<Αγαπητέ κύριε Μαλασπίνα,

Οι παρακάτω κάτοικοι Εξωτερικού με αγανάκτηση καταγγέλλουν την «Παγίδα» υπερφορολόγησης κρύβει πού ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ ή ν. 4172/2013) για χιλιάδες κατοίκους εξωτερικού που έχουν αποκτήσει πενιχρά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων στην Ελλάδα και ταυτόχρονα κατέχουν στη χώρα μας κατοικίες και Ι.Χ. αυτοκίνητα.

>>Η «παγίδα», όπως ξέρεται, λειτουργεί με τη βοήθεια του μηχανισμού των τεκμηρίων διαβίωσης, ο οποίος προσδιορίζει και γι’ αυτούς τους φορολογούμενους, εξωπραγματικά επίπεδα τεκμαρτών εισοδημάτων που φορολογούνται σχεδόν στο σύνολό τους ως επιχειρηματικά κέρδη (ως «εισοδήματα προερχόμενα από επιχειρηματική δραστηριότητα») με 26% και με επιπλέον προκαταβολή φόρου 55% έναντι του επόμενου έτους!

>>Ήδη από την ηλεκτρονική υποβολή των πρώτων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από κατοίκους εξωτερικού καταγράφονται απίστευτες περιπτώσεις υπερφορολόγησης, στις οποίες αρκεί η δήλωση ενός ποσού τόκων… ύψους μερικών λεπτών του ευρώ για να εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα με πληρωτέο φόρο εισοδήματος στο επίπεδο των 2.000 ή των 2.500 ευρώ ή και σε υψηλότερο επίπεδο, λόγω του προσδιορισμού του τελικού φορολογητέου εισοδήματος σε επίπεδο εξωπραγματικό βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης για ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο ή και μία εξοχική κατοικία, που χρησιμοποιήθηκαν μόνο για 1 ή 2 μήνες.

>>Καταγγέλλουμε τά παραπάνω και ζητάμε την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα. Παρακαλώ να δημοσιοποιήσετε την επιστολή μας.

>>Με αγανάκτηση οι παρακάτω ομογενείς USA:

Maxie Kopana

Angie Kopanas

Charlie Kopanas

Stacey Nikolopoulos

Peter Karamanolis

Alexandra Karamanolis

Chase Karamanolis

Tase Karamanolis

James Karamanolis

Christos Chrisanthopoulos

Christina Chrisanthopoulos

Kostas Giannos

Maria Giannos

Nasia Didmis

Tony Dimis

AThanasia Niarhos

Demi Kyriakos

Thania Kyriakos

Irena Giannopoulos

Alexandros Tsisrigotis

Peter Booras

John Moustas

Mike Kilios

Maria Kailis

Antony Dimitros

George Booras

John Booras

Jim Dimitriou

Iason Kasas

Gavriil Paganis

Anna Panagiotou

κ.α. >>.

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε