ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Η Αθήνα

Η ατάκα είναι από την συνέντευξη που παραχώρησε στον γράφοντα ο ομογενής Χρήστος Κατσάνης:

«Ξέρετε, πριν σας συναντήσω ήμουν στον Πύργο των Αθηνών για κάποια δουλειά και έβλεπες από εκεί μία καταπληκτική θέα.  Έβλεπες αστικό τοπίο, την ίδια ώρα έβλεπες τον Υμηττό, τον Λυκαβηττό και τη θάλασσα! Όλα αυτά τα πράγματα που κάνουν ένα συνδυασμό σπάνιο  να το δεις οπουδήποτε αλλού. Πολύ περισσότερο που αυτή η θάλασσα είναι και ελκυστική, μπορείς να την απολαύσεις και να κολυμπήσεις σ΄ αυτήν, δεν είναι απλά μία θάλασσα ωραία! Θάλασσες ωραίες υπάρχουν  παντού, αλλά είναι μία θάλασσα ίσως μοναδική!»

Ε, λοιπόν, νιώθω δικαιωμένος για όσες φορές έχω γράψει το πόσο όμορφη πόλη παραμένει η Αθήνα, ακόμα και όταν βρέχει! Ναι η Αθήνα που κανείς δεν την πρόσεξε όσο θα έπρεπε: Ούτε οι διοικούντες ούτε οι διοικούμενοι! Αυτή η Αθήνα, της αιθαλομίχλης και της άναρχης δόμησης. Η Αθήνα των στενών δρόμων και των φαρδιών αυτοκινητοπεζοδρόμων (!)

Η Αθήνα που «έθαψε» τα δύο γραφικά της ποτάμια, τον Ιλισό και τον Κηφισό, αντί να τα αξιοποιήσει. Η Αθήνα των καγκελόφραχτων πεζοδρομίων, παραμένει όμορφη, σαγηνευτική και πάντα ερωτεύσιμη!

ΧΜ