Κρήτη: Χαροπαλεύει γυναίκα από χτύπημα κεραυνού στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού – Οι τραυματίες σε δύο νοσοκομεία

Kεραυνός χτύπησε και τραυμάτισε Ρώσους τουρίστες, ενώ ξεναγούνταν στο χώρο. Το κακό έγινε στις 09.30 το πρωϊ. Μία γυναίκα και ένας άντρας τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ οι υπόλοιποι τρόμαξαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο και έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά. Κάποιοι έχασαν τις αισθήσεις τους, αλλά ευτυχώς επανήλθαν γρήγορα, ενώ η άτυχη γυναίκα χαροπαλεύει στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretapost.gr
ΦΩΤΟ από cretapost.gr

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην τουρίστρια, 46 ετών, τρεις γιατροί έκαναν ανάνηψη και την επανέφεραν, ενώ πληροφορία, που πάντως ακόμα δεν επιβεβαιώνεται από το ΕΚΑΒ, αναφέρει ότι η γυναίκα είναι έγκυος και για αυτό το λόγο διεκομίσθη στο Βενιζέλειο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, με το ΤΕΠ να ανοίγει εκτάκτως και ειδικά για το περιστατικό. Η άτυχη γυναίκα στεκόταν κάτω από το δέντρο που βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες…

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Στο ΠΑΓΝΗ διακομίστηκαν 3 γυναίκες και ένας άντρας που έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά. Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου, δήλωσε στο NewsIt, πως οι γιατροί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο κάνουν χειρουργική διερεύνηση για να αποφασίσουν πως θα χειριστούν το περιστατικό.

Στο ΠΑΓΝΗ διακομίστηκαν στη συνέχεια άλλοι 7 άνθρωποι που βρίσκονταν στον αρχαιολογικό χώρο και δήλωσαν αδιαθεσία. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Στον αρχαιολογικό χώρο επικράτησε πανικός. Oπως δήλωσε στο Newsit ο Αρχιφύλακας του Αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, Νίκος Παπαδάκης “το ατύχημα με τον κεραυνό συνέβη πριν περίπου μία ώρα, γύρω στις 9.30. Ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και παρά το γεγονός πως ο αρχαιολογικός χώρος έχει αλεξικέραυνο 6 τουρίστες από τη Ρωσία που εκείνη την ώρα βρίσκονταν κάτω από ένα πεύκο, χτυπήθηκαν από τον κεραυνό.

Επεσαν στο έδαφος και παραπονιόντουσαν ότι δεν νοιώθουν τα πόδια τους. Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, έφτασαν ασθενοφόρα και πήραν τους ανθρώπους. Τώρα που μιλάμε (στις 10.30 το πρωί) βγάζουν με φορείο μια γυναίκα που είναι πιο σοβαρά χτυπημένη αλλά είναι ζωντανή. Εχω δώσει εντολή να κλείσει ο αρχαιολογικός χώρος και μόλις η κατάσταση ομαλοποιηθεί θα ανοίξουμε και πάλι”.

ΦΩΤΟ από ekriti.gr
ΦΩΤΟ από ekriti.gr


Ρεπορτάζ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ