ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Έσπασε και το χειρόφρενο!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Γίναμε μία απέραντη λοταρία! Ποιος είπε ότι τα παράνομο στοίχημα απαγορεύεται; Εμείς το κάναμε νόμιμο και επιτρέπεται!

Πάντα οι Έλληνες είχαμε μια ροπή στα τυχερά παιχνίδια. Λαχεία, ζάρια, ρουλέτα… «Εδώ παπάς, εκεί παπάς»…

Ήλθε το νέο Τζακ Πότ στο Τζόκερ που δίνει στον τυχερό κοντά 10 εκατομμύρια ευρώ και πλέον χάσαμε τον ύπνο μας! Ξενυχτάμε έξω από τα καταστήματα ΠΡΟ ΠΟ για να συμπληρώσουμε δελτία!..

Ήδη από χθες, όλη η Ελλάδα, τραγουδάει στο σκοπό …ε, ρε και να ‘χαμε το χρήμα λέει να ‘χαμε και τους …δανειστές να δεις που θα τους γράφαμε!

Αφού, πληροφορίες θέλουν το κυβερνητικό επιτελείο σύσσωμο με πρώτο το Μαξίμου να έχει καταθέσει εκατοντάδες δελτία Τζόκερ μπας και πετύχουν τον μαγικό συνδυασμό και μπορέσουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις του Ιουνίου!

Μάλιστα, λέγεται ότι εθεάθησαν Γιούγκερ και Μέρκελ αλά μπρατσέτα και με λαϊκή αμφίεση σε συνοικιακό πρακτορείο των Σπάτων να καταθέτουν δελτία Τζόκερ και στη συνέχεια πάντα ινκόγκνιτο να αναχωρούν και πάλι από την Αθήνα!

Ακούστηκε δε πως έτσι και πιάσουν το συνδυασμό, θα μας κάνουν δώρο όλο το πακέτο του ασφαλιστικού και των εργασιακών που αποτελούν και το αγκάθι στην ατέρμονη διαπραγμάτευση!

Αντιρρήσεις λέγεται ότι εξέφρασε η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ που μόλις πληροφορήθηκαν ότι παίζουν Τζόκερ οι δανειστές, απειλούν πως  έτσι και κερδίσουν Μέρκελ και Γιούγκερ, θα κατασχέσουν τα κέρδη, αρνούμενοι να τα εκχωρήσουν στους δανειστές τοκογλύφους και λοιπά λαμόγια!

Πάει, 0ύτε μια νεροποντή πια μας σώζει! Μόνο ένα Τζόκερ! Θα μας κρατάει τουλάχιστον με ανεβασμένο …ηθικό μέχρι την Κυριακή το βράδυ!

Μπας και κάνουμε και τίποτα για το δημογραφικό!

Αλλά και στη συνέχεια, σκέπτεστε πόσες ώρες θέλετε για να μετρήσετε δέκα εκατομμύρια ευρώ; ‘Αστε που αν τα χάσετε στο μέτρημα και όλο απ την αρχή, δεν θα τελειώσετε ούτε στην δεύτερη παρουσία!

Όλη η χώρα ζει στη φρενίτιδα του Τζόκερ!

Πάντα μέσα σε κάποια φρενίτιδα ζούσε αυτή η χώρα!

Από την εποχή του «όλα σέξι κι όποιος αντέξει» μέχρι την εποχή του «Τσοβόλα δώστα όλα»! Από την περίοδο του «λεφτά υπάρχουν» μέχρι την περίοδο του «δανείου ημών του επιούσιου»!

Ξεκινήσαμε ως «ένα απέραντο φρενοκομείο»!

Καταντήσαμε μία απέραντη λοταρία!

Το ωραιότερο, παίζουμε «τα ρέστα μας»!

Ούτε για ένα δελτίο Τζόκερ δεν περισσεύουν πια! Επόμενη «λύση» οι Τράπεζες να ετοιμάσουν «δάνεια για Τζόκερ»! Θα αποπληρώνετε από τα …κέρδη!!!

Πάει ξεφύγαμε εντελώς.

Και μας έσπασε και το χειρόφρενο!..

(Το ακόμα χειρότερο, δεν έχουμε λεφτά να το επισκευάσουμε!)