Παραιτήθηκε η Παναρίτη μετά τη θύελλα αντιδράσεων

«Θα συνεχίσω να βοηθάω την κυβέρνηση έως ότου απαλλαγεί από τα μνημονιακά δεσμά»

Παρελθόν αποτελεί από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ η Έλενα Παναρίτη, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο η επιλογή της από το Γιάνη Βαρουφάκη.

Η κ. Παναρίτη με δήλωσή της επισήμανε ότι δεν δέχεται να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο, αλλά δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση και να βοηθά την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης.B2E03551B1252D7EB706B4F844CE9BB0

Ακολουθεί η δήλωσή της:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.

Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά».

NewsBeast.gr