O Tζον Πόλσον χάρισε στο Χάρβαρντ 400 εκατομμύρια δολάρια!

To μεγαλύτερο δώρο που έχει λάβει ποτέ από ένα μόνο δωρητή προσέφερε ο μεγιστάνας των επενδύσεων Τζον Πόλσον στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Έκανε μια δωρεά ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων στο ίδρυμα στο οποίο έχουν φοιτήσει πολλοί από τους ευπορότερους επενδυτές του κόσμου.

Ο 59χρονος επενδυτής, που αποδίδει τη μεγάλη επιτυχία της εταιρείας των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων Paulson & Co στην εκπαίδευσή που έλαβε στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι ελπίζει ότι η δωρεά στη Σχολή Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών (SEAS) θα βοηθήσει «στο να βελτιωθεί η ανθρωπότητα».

polson_2015_6_3_19_52_45_b2«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό προκειμένου να βελτιώσουμε την ανθρωπότητα από την εκπαίδευση» επισήμανε ο Πόλσον σε μία ανακοίνωση, όπου προσέθεσε ότι «το SEAS είναι το επόμενο σύνορο του Χάρβαρντ και η πανεπιστημιούπολη στο Άλστον αναμένεται να γίνει το επόμενο σημαντικό κέντρο καινοτομίας».

Αυτή η δωρεά είναι η μεγαλύτερη που έχει προσφέρει στο Χάρβαρντ απόφοιτός του από πέρυσι.

Το 2014 ο μεγιστάνας της Γουόλ Στριτ Κένεθ Γκρίφιν, που ξεκίνησε να εμπορεύεται ομολογιακούς τίτλους πριν ακόμα πάρει πτυχίο τη δεκαετία του 1980, δώρισε το ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Λίγους μήνες αργότερα οι επενδυτές από το Χονγκ Κονγκ Ρόνι και Τζέραρντ Τσαν έκαναν δωρεά ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου.

Η Σχολή Μηχανικής και Εφαρμοσμένων επιστημών θα μετονομαστεί σε Σχολή «Τζον Α. Πόλσον» Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Χάρβαρντ.

«Η απίστευτη δωρεά του Πόλσον θα επιτρέψει την ανάπτυξη και θα διασφαλίσει την ισχύ (της Σχολής) Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Χάρβαρντ προς όφελος των επόμενων γενεών» τόνισε η πρόεδρος του Χάρβαρντ Ντρου Γκίλπιν Φάουστ σε μία ανακοίνωση.

 

News.gr