Μπάλος: Η πιο τροπική γωνιά της Μεσογείου βρίσκεται στην Ελλάδα

Κάθε γωνιά της Μεσογείου είναι ιδιαίτερη και πανέμορφη. Νερά βαθύ μπλε, νερά διάφανα, τιρκουάζ, πράσινα, τοπία άλλοτε καταπράσινα με τα πεύκα να ακουμπάνε το νερό, άλλοτε… σεληνιακά. Στην Κρήτη, όμως, υπάρχει μια παραλία που όμοιά της δεν  υπάρχει στη Μεσόγειο. Μπάλος, μια τροπική λιμνοθάλασσα, εκεί όπου η Ευρώπη συναντά την Αφρική.

Νερά παραδεισένια, από βαθύ μπλε έως τιρκουάζ, άμμος… ροζ, με φόντο ένα καφέ, άγριο, θαμνώδες τοπίο. Αυτή είναι η χρωματική παλέτα που συνθέτει το απίστευτο σκηνικό στο Μπάλο, την παραλία στη νοτιοδυτική Κρήτη για την οποία… παραμιλούν οι τουρίστες και έχουν υμνήσει άπειρες φορές τα διεθνή ΜΜΕ. Το Βusiness Insider πρόσφατα τον χαρακτήρισε ως ένα από τα κρυμμένα στολίδια του κόσμου, το καναδικό site travelversed.com, εξύμνησε την ομορφιά της λιμνοθάλασσας, το Trip Advisor σημείωνε ότι «Θα προκαλέσει τη φαντασία σας, θα σας δώσει… κακές ιδέες», το Condé Nast Traveller τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τα 10 καλύτερα σημειά της Ελλάδας, η El Pais έγραφε «για μια ηρεμία σταθερή σαν βράχος», η El Mundo ως την ιδανική παραλία για όλα τα γούστα και ο κατάλογος των εξυμνητικών δημοσιευμάτων δεν έχει τέλος.

Και επειδή καθώς βαδίζουμε προς την καρδιά του καλοκαιριού και ο Μπάλος θα «βουλιάξει» από κόσμο, το Sooc προσφέρει μια σειρά φωτογραφιών με το Μπάλο τώρα. Στην αρχή της ωραιότερης εποχής του, όπου τα απίστευτα χρώματα που συνθέτουν το μοναδικό τοπίο είναι πιο έντονα από ποτέ και οι… τολμηροί που κάνουν τις βουτιές τους, ακόμα λίγοι…

Φωτογραφίες: Sooc

Πηγή: iefimerida.gr