«Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης στηρίζουν τη Λάρισα» για υποψηφία πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

«Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης στηρίζουν τη Λάρισα»

Λάρισα υποψηφία πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

«Γέφυρες προοπτικής»

Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης υποστηρίζουν θερμά την υποψηφιότητα της Λάρισας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων κ. Διαμαντής Γκίκας επισκέφτηκε τον Δήμαρχο της Λάρισας κ. Αποστόλη Καλογιάννη.

Ο

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Διαμαντής Γκίκας (αριστερά) με τον Δήμαρχο Λάρισας Αποστόλη Καλογιάννη.

Η γέφυρα του Πηνειού αποτελεί το λογότυπο του φακέλου διεκδίκησης υπό τον γενικό τίτλο: «Λάρισα υποψηφία πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 – γέφυρες προοπτικής».

Τη συστράτευση όλων των Θεσσαλών (Ελλάδα και εξωτερικό) για να κερδηθεί το στοίχημα της υποψηφιότητας της Λάρισας και να γίνει Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021 ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Γκίκα για την υποψηφιότητα του Δήμου και του παρέδωσε φάκελο με ολοκληρωμένο υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από την Ομοσπονδία για την προβολή και υποστήριξη της υποψηφιότητας του Δήμου. Θα είναι μεγάλη μας τιμή τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας εάν η Λάρισα θα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσσα το 2021.

Τέλος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τη φιλοξενία του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου των Θεσσαλών που φέτος θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το Δήμο Λαρίσης στις 11 και 12 Ιουλίου 2015, όπου οι δύο άντρες ανανέωσαν το ραντεβού τους.