Επιχείρηση εμπλοκής της αντιπολίτευσης από τον Τσίπρα βλέπει η ΝΔ

Σκληρή απάντηση στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση στη στρατηγική του και να μοιράσει τις ευθύνες της όποιας εξέλιξης ετοιμάζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Στο γαλάζιο επιτελείο ήχησε από νωρίς χθες το απόγευμα, στο άκουσμα της σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής ο συναγερμός και ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συσκέψεις του κ. Σαμαρά με τους συνεργάτες του, οι οποίες και αναμένεται να κορυφωθούν τις ώρες πριν την απογευματινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Ο κ. Σαμαράς, στο πνεύμα και της χθεσινής του δήλωσης που έκανε λόγο για «κατάρρευση» της διαπραγματευτικής τακτικής Τσίπρα και για την ανάγκη να μπει τέλος στα ψέματα της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να χαριστεί στην κυβέρνηση, ούτε βέβαια και να υποκύψει στα διλήμματα περί αποδοχής ή μη της συμφωνίας που αναμένεται να θέσει ο κ. Τσίπρας. Αντιθέτως, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα αποδώσει το σημερινό αδιέξοδο, την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και, τελικά, την ανάγκη λήψης βαρύτερων μέτρων στις πράξεις και τις παραλείψεις του κ. Τσίπρα.

Παράλληλα, θα δηλώσει – όπως το έπραξε χθες αλλά και τις προηγούμενες ημέρες – ανοικτός σε «εθνική συνεννόηση» με στόχο μία αξιοπρεπή συμφωνία που θα διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι ο Πρωθυπουργός θα αποδεχθεί αλλαγή πολιτικής. «Δεν μπορούμε εμείς να ψηφίζουμε νέους φόρους για να χρηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μεγάλο δημόσιο όπως αυτό που θέλει να οικοδομήσει» σημείωνε χθες συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ προς το Newpost, περιγράφοντας ένα από τα βασικά γαλάζια επιχειρήματα στην πολιτική μάχη που έπεται.

Στην ομάδα του κ. Σαμαρά κυριαρχεί η εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε αδιέξοδο, χωρίς να έχει σαφή εικόνα για το τι θέλει να κάνει αλλά, εκ παραλλήλου, όντας αδύναμος να υλοποιήσει την όποια συμφωνία του προσφερθεί. Εκτιμούν, δε, ότι πολύ σύντομα είτε η χώρα θα οδηγηθεί στις εκλογές με το ερώτημα της ρήξης είτε θα επιδιωχθεί, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας για την υπογραφή και υλοποίηση της συμφωνίας.

Ο κ. Σαμαράς θεωρεί απευκταίο το σενάριο των πρόωρων εκλογών καθώς θα επιφέρει πρόσθετα βάρη στην ελληνική οικονομία ενώ θεωρεί ότι εάν τελικά ο κ. Τσίπρας τις επιλέξει, χωρίς την υπογραφή συμφωνίας, αυτό θα αποτελεί αίτημα για έξοδο της χώρας από το Ευρώ και, δεδομένης της στάσης της πλειοψηφίας των πολιτών, προσπάθεια «ηρωϊκής εξόδου» του Πρωθυπουργού από τις ευθύνες της «πρώτης φοράς Αριστερά».

Πηγή:Newpost.gr