Λουκέτο βάζουν οι φαρμακοποιοί στις 10 Ιουνίου για τα μη συνταγογραφούμενα

Αθήνα
Ήταν από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις-δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η μη απελευθέρωση του δικτύου διανομής  των Μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Οι δε φαρμακοποιοί, με επικεφαλής τον Πρόεδρό τους,  εξαπέλυαν προεκλογικούς μύδρους κατά της ΝΔ.
Σήμερα, καταφεύγουν σε Πανελλαδική προειδοποιητική 24ωρη απεργία  (Τετάρτη 10 Ιουνίου) όπως αποφάσισε σήμερα, Σάββατο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), που συνεδρίασε εκτάκτως μετά το θέμα που προέκυψε με την απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και πέντε χρόνια» και εκτιμούν ότι η απελευθερωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους.

Το αντίθετο μάλιστα, θα «αποβεί εις βάρος τους», καθώς, όπως υποστηρίζουν, «αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία».

Οι φαρμακοποιοί ανέφεραν επίσης ότι τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ.

Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ