Η μητρότητα κάνει καλό στην υγεία

Λιγότερο ευτυχισμένες και υγιείς είναι οι γυναίκες χωρίς παιδιά, σε σχέση με τις συνομήλικές τους μητέρες.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα του Πανεπιστημίου Deakin, η οποία διεξάχθηκε σε έξι χιλιάδες γυναίκες διαφόρων ηλικιών. Εξετάζοντας 52 χιλιάδες διαφορετικές παραμέτρους, οι ερευνητές του πανεπιστημίου κατέληξαν ότι οι γυναίκες στις ηλικίες αναπαραγωγής (25-44 ετών) που δεν έχουν, υποφέρουν από περισσότερους σωματικούς πόνους και βρίσκονται σε χειρότερη φυσική κατάσταση από τις μητέρες. Από τα στοιχεία, ωστόσο, δεν προκύπτει καμία σύνδεση ή σχέση αιτίου-αιτιατού μεταξύ των πληροφοριών.

Αυτήν την στιγμή στην Αυστραλία, μία στις τέσσερις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας δεν κάνει παιδί

Αυτήν την στιγμή στην Αυστραλία, μία στις τέσσερις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας δεν κάνει παιδί

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι γυναίκες στην αναπαραγωγική ηλικία παρουσιάζουν μεγαλύτερο στρες ακριβώς επειδή υφίστανται πίεση από την κοινωνία ώστε να κάνουν παιδιά. Αυτήν την στιγμή στην Αυστραλία, μία στις τέσσερις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας δεν κάνει παιδί, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κάνει συνειδητά την επιλογή καθώς μόνο ένα ποσοστό 7% των γυναικών αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας.

Η έρευνα καταλήγει πάντως σε εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα για τις γυναίκες άνω των 65 ετών, καθώς προκύπτει ότι, μόλις μπουν στην τρίτη ηλικία, οι άτεκνες γυναίκες έχουν καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία από τις μητέρες.

πηγή:Neoskosmos.com