Έφτιαξαν ειδικό ρολόι για να… απολαύσουν τη σιωπή του Ερντογάν

Η κάλπη μίλησε! Ο Ερντογάν πότε θα μιλήσει; αναρωτιούνται οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μοιράζονται πλέον ένα ρολόι που μετρά τις μέρες, τις ώρες, τα λεπτά, μετά τις εκλογές που ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει μιλήσει.

Οι εκλογές της 7ης Ιουνίου οδήγησαν σε απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). σιωπή του.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδιδαν δηλώσεις του Ερντογάν γύρω στις τρεις φορές την ημέρα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, οι οποίες δεν χάρισαν στο κόμμα του την ισχυρή νίκη στην οποία ήλπιζε για να ενισχύσει τις προεδρικές εξουσίες.

Αντιθέτως όμως, μετά τις εκλογές το κυβερνών κόμμα δεν μπορεί ούτε καν να σχηματίσει μόνο του κυβέρνηση για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο πιο δημοφιλής, αλλά και αμφιλεγόμενος και διχαστικός ηγέτης στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, εξέδωσε μια σύντομη γραπτή ανακοίνωση χθες, αλλά πέραν αυτής έχει μείνει εκτός προβολέων για σχεδόν 48 ώρες, όπως δείχνει το ρολόι αυτό που μοιράζονται μεταξύ τους οι Τούρκοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Η Τουρκία απολαμβάνει την σιωπή”, γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Cumhuriyet, ένας από τους σφοδρούς επικριτές της τουρκικής κυβέρνησης.

qn8w2j2x_b2

 

 

 

 

 

 

 

News.gr