Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στο Βόρειο Ευβοϊκό “ξύπνησε” την Αθήνα

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αθήνα στις 4:ο9 τα ξήμερωματα.AnthonY_568_355

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την αυτόματης λύση του Γωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η δόνηση σημειώθηκε στις 4:09 πμ βόρεια της Αθήνας και δυτικά της Χαλκίδας, ήταν εντάσεως 5,2 βαθμών και είχε εστιακό βαθος 5 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο ο σεισμός που σημειώθηκε στις 04:09 είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ, Το επίκεντρο ήταν στον Βόρειο Ευβοϊκό, 77 χλμ βόρεια της Αθήνας και 25 χλμ βορειοδυτικά της Χαλκίδας.

Πληροφορίες  για ζημιές ή θύματα δεν υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή ενώ η  Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει κινητοποιηθεί για να προσφέρει βοήθεια αν προκύψει ανάγκη.

Σύμφωνα με κατοίκους της Χαλκίδας ο σεισμός ήταν μεγάλης διάρκειας και έγινε ιδιαίτερα αισθητός, καθώς ήταν «ρηχός» και το επίκεντρό του βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, μόλις  26 χλμ. από την πόλη. Οι κάτοικοι δήλωσαν πως πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους.

Όπως αναφέρει το in.gr  ο σεισμολόγος και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι πρόκειται για γειτονικό του ρήγματος της Αταλάντη. Τα δύο ρήγματα δεν έχουν μεταξύ τους γενετικής σχέση.

Να σημειωθεί πως ακολούθησαν τρεις μετασεισμικές δονήσεις στην ίδια περιοχή, μεγεθών 2,7, 2,9 και 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ