Καίγονται δεξαμενές με βενζίνη στην Ουκρανία

Σε κρανίου τόπο έχει μετατραπεί βιομηχανική ζώνη κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου σημειώθηκαν διαδοχικές εκρήξεις σε δεξαμενές αποθήκευσης υγρών καυσίμων λόγω μεγάλης πυρκαγιάς.

Τουλάχιστον 17 δεξαμενές με βενζίνη έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στο Βασίλκιβ της Ουκρανίας. Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των θυμάτωνΠυκνός μαύρος καπνός έχει καλύψει τον ουρανό στo Βασίλκιβ (20 χλμ. βορειοδυτικά του Κιέβου). Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των θυμάτων, με τον πρώτο απολογισμό να κάνει λόγο για έξι νεκρούς, εκ των οποίων οι τέσσερις πυροσβέστες. Δεκάδες πυροσβέστες και εργάτες έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μια από τις εκρήξεις σημειώθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης. Όπως μετέδωσε το RT, περίπου 180 μέλη των σωστικών συνεργείων βρίσκονταν εντός της βιομηχανικής ζώνης όταν έγινε ισχυρή έκρηξη.

Τουλάχιστον 17 δεξαμενές έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Η πυρκαγιά παραμένει εκτός ελέγχου. Επί τόπου βρίσκονται δεκάδες ασθενοφόρα, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και δυνάμεις του στρατού.