Με βροχές και καταιγίδες ο καιρός

Άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης θα είναι ο καιρός, σήμερα Τρίτη, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, πιθανόν στα δυτικά και νότια πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές  βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24-26 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά αναμένονται κατά διαστήματα βροχές και τις μεσημεριανές ώρες, σε Αιτωλοακαρνανία και Ήπειρο, καταιγίδες.

Στην Πελοπόννησο αναμένονται σποραδικές βροχές και από το μεσημέρι, τοπικά δυνατές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα ορεινά το μεσημέρι καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς.

Στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και στα ορεινά το μεσημέρι μικρής διάρκειας καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και το μεσημέρι πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 με 25 βαθμούς.