Οι Βρετανοί σταρ προσπαθούν να σώσουν το BBC Three

842188_radcliffeΕκατοντάδες σελέμπριτις, μεταξύ άλλων ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, η Ολίβια Κόλμαν και ο Τζακ Γουάιτχολ, έχουν υπογράψει αίτηση που ζητά να ανακαλέσει το BBC τα σχέδιά του για κλείσιμο ενός από τα τηλεοπτικά του κανάλια. Η αίτηση, την οποία ως τώρα έχουν υπογράψει πάνω από 750 ονόματα που περιλαμβάνουν σεναριογράφους, ατζέντηδες και άλλους ανθρώπους της σόουμπιζ, θα παραδοθεί σήμερα στους υπεύθυνους του βρετανικού δικτύου και το βασικό επιχείρημα των αιτούντων είναι ότι η κίνηση αυτή θα αποτελέσει εμπόδιο στην ανάδειξη νέων ταλέντων στη Βρετανία.
Πριν από μερικούς μήνες, το BBC ανακοίνωσε τα σχέδιά του να κλείσει το BBC Three, το κανάλι του δικτύου που απευθύνεται περισσότερο στο νεανικό κοινό, και να το μετατρέψει σε διαδικτυακή πλατφόρμα. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των περικοπών που προσπαθεί να κάνει το βρετανικό δίκτυο και αναμένεται να μειώσει τα έξοδά του κατά 50 εκ. λίρες. Πρόσφατα, η υλοποίηση αυτού του σχεδίου πήρε αναβολή για το 2016, ενώ οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι δεν θέλουν να προβούν σε βεβιασμένες κινήσεις.
Σύμφωνα με την αίτηση που υπογράφουν οι Βρετανοί σταρ: “Το κλείσιμο του BBC Three θα επιφέρει πλήγμα στην ανάδειξη νέων ταλέντων και καινοτόμων ιδεών. Από το BBC Three ξεκίνησαν και είχαν τις πρώτες τους ευκαιρίες μερικά από τα πιο δημοφιλή και επιτυχημένα ονόματα που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στη βρετανική τηλεόραση. Το BBC οφείλει να κατοχυρώσει τη θέση του ως ένα αγαπημένο και επιδραστικό δημόσιο δίκτυο, επενδύοντας στο δυναμικό κοινό και όχι να εστιάσει μόνο σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες”.
Πηγή: www.lifo.gr