Ομάδα Ελλήνων βγήκε πρώτη σε διαγωνισμό εικονικής δίκης

Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών Μαρία Βασιλάκη, Αθανάσιος Πλεξίδας και Μαριάνθη Κουτρή, υπό την επίβλεψη του λέκτορα Διεθνούς Δικαίου κ. Γ. Κυριακόπουλου και τη στήριξη του μεταπτυχιακού φοιτητή Χαράλαμπου Παναγιωτόπουλου και της προπτυχιακής φοιτήτριας Νίκης Κουρή, πέτυχαν την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος, «Manfred Lachs 2015».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από τις 1 – 5 Ιουνίου.

Ο διαγωνισμός αυτός (Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition) διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το Διεθνές Ινστιτούτο για το Δίκαιο του Διαστήματος (International Institute of Space Law).

Η προς κρίση υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε θέματα που απασχολούν εντονότατα τη Διεθνή κοινότητα, όπως η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων στο Διάστημα και η λήψη μέτρων για την αποφυγή σύγκρουσης διαστημικών αντικειμένων, με τη Γη.

Η Νομική Αθηνών διαγωνίστηκε με τις αντίστοιχες ομάδες κορυφαίων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, αντιμετωπίζοντας στα προκριματικά τις Νομικές Σχολές του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου, στα ημιτελικά την ομάδα του Paris ΧΙ (Πανεπιστήμιο με ιδιαίτερη παράδοση στο Δίκαιο του Διαστήματος), και στον τελικό επικράτησε του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, ως νικήτρια του Ευρωπαϊκού Γύρου, θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ήπειρο στον Παγκόσμιο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο στην Ιερουσαλήμ, και θα αναμετρηθεί με τις αντίστοιχες νικήτριες ομάδες, Αμερικής, Αφρικής και Ασίας/Ειρηνικού.

Με πληροφορίες από το cretalive.gr/zougla.gr