Ξεκίνησε τη λειτουργία της η ΕΡΤ

Αθήνα

Από τις 6 το πρωί το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ στους δέκτες μετατράπηκε σε ΕΡΤ και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση επέστρεψε σχεδόν σε πλήρη ανάπτυξη.

Παράλληλα, στα ερτζιανά εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια.

Πρώτη καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή «ΕΡΤ Ενημέρωση» με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά είναι η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου διοργανώνεται στις 20:00 συναυλία, με γνωστούς καλλιτέχνες (Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Ζιώγαλας κ.ά) η οποία θα μεταδίδεται ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Τα δελτία ειδήσεων ξεκινούν από τις 06.30 το πρωί και ακολουθούν μικρά δελτία στις 08.00, στις 09.00 και στις 10.00. Το πρώτο μεγάλο δελτίο ειδήσεων είναι στις 12.00. Ακολουθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 15.00 και το απογευματινό στις 18.00.

Όλη η επικαιρότητα παρουσιάζεται στο κεντρικό δελτίο στις 21.00 με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο. Η ανασκόπηση της ημέρας θα γίνεται στο νυχτερινό δελτίο, τα μεσάνυχτα.

Την Πέμπτη, στις 22.00, η ΕΡΤ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας».

Το άνοιγμα της ΕΡΤ χαιρέτισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έχει εκφράσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία  καλεί σε συγκέντρωση στις 19:00 στο Ραδιομέγαρο.