Σαμαράς: Έτοιμοι για όλα

“Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα” είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔΑντώνης Σαμαράς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες  στη Συγγρού παρουσία του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του εκπρόσωπου τύπου Κώστα Καραγκούνη, των συντονιστών και των τομεαρχών του κόμματος.

Η σύσκεψη κράτησε περίπου δύο ώρες και ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις κρίσιμες ώρες που διανύει η χώρα και την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές τονίζοντας ότι “οι ώρες είναι κρίσιμες και η σημερινή (δηλ. χθεσινή) νύχτα είναι μεγάλη”.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τα στελέχη του να εντείνουν το επόμενο διάστημα την αντιπολιτευτική τακτική ενώ σημείωσε ότι “η ήπια αντιπολιτευτική τακτική που ασκήσαμε μέχρι σήμερα επιβαλλόταν από το εθνικό συμφέρον ωστόσο εδώ είμαστε”.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε ακόμη όλοι οι συντονιστές και οι τομεάρχες να καταθέσουν τις προτάσεις τους προκειμένου ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης που πρόκειται να διοργανωθεί το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου στην Αθηνα να είναι έτοιμο το επικαιροποιημενο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα καταθέσει η ΝΔ στο δημόσιο διάλογο.

Το λόγο έλαβε και ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού ο οποίος ζήτησε καλύτερο προγραμματισμό και συντονισμό και πρότεινε μια φορά κάθε δέκα μέρες να γίνεται η παρόμοια συνεδρίαση.

Στη Συγγρού παρακολουθούσαν καθόλη τη χθεσινή βραδιά με ιδιαίτερη αγωνία τις συζητήσεις που διεξαγόταν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές χωρίς όμως να μπορούν να βγάλουν κανένα συμπέρασμα καθώς οπως έλεγε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά “τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι αλλοπρόσαλα και δεν υπάρχει καμία ουσιαστική ενημέρωση από την κυβέρνηση”.

Εκείνο πάντως που τονίζουν “γαλάζιες” πηγές είναι ότι “φαίνεται ξεκάθαρα ότι Τσίπρας θέλει συμφωνία για το λόγο αυτό τα τελευταία εικοσιετράωρα είναι τόσο ενδοτικός αλλά και συμφωνία να υπάρξει το μεγαλο πρόβλημλα του είναι το εσωτερικό του καθώς δύσκολα μια τέτοια συμφωνία θα περάσει από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ”.

Από τη Συγγρού δίνεται μεγάλη προσοχή στα όσα ειπώθηκαν κατά τη χθεσινη ημέρα από κυβερνητικά στελέχη όπως ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος επεσήμανε ότι “θα υπάρξει συμφωνία με επώδυνα μέτρα αλλά και στα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος τόνισε ότι “όποια συμφωνία και να έρθει, είτε των δανειστών είτε η δική μας η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα”.

Από την άλλη, το “γαλάζιο” οικονομικό επιτελείο υπογράμμιζει ότι “τα χαμηλότερα επίπεδα πρωτογενούς πλεονάσματος αυξάνουν το χρηματοδοτικό κενό, δημιουργούν μεγαλύτερες ανάγκες δανεισμού και βάζουν τη χώρα ακόμη πιο βαθιά στο νέο Μνημόνιο”.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση στη Συγγρού προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα και υποστηρίζουν ότι οι επόμενες μέρες κρύβουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.