Η Κλίντον τάσσεται στο πλευρό των σκληρά εργαζόμενων Αμερικανών

 

Την πρώτη της μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιεί το Σάββατο η Χίλαρι Κλίντον, εμφανιζόμενη ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων του καθημερινού πολίτη ενώ θα καταστήσει σαφές για ποιον λόγο διεκδικεί την προεδρία της χώρας.

Επικρατέστερη υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών και δυνάμει πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, η Κλίντον θα προβάλλει κυρίως το έργο της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και θα αναφερθεί στη δύσκολη ανατροφή της μητέρας της, σε μία ομιλία την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλιάδες υποστηρικτές της, στο νησί Ρούσβελτ της Νέας Υόρκης.

Η πρώην Πρώτη Κυρία αναμένεται επίσης να περιγράψει τις θέσεις της σε οικονομικά ζητήματα, όπως στο χώρο του εμπορίου, αλλά και στη μεταρρύθμιση στη Γουόλ Στριτ. Πρόκειται για την πρώτη συγκέντρωσή της σε εξωτερικό χώρο, γεγονός που σηματοδοτεί μία αλλαγή πλεύσης της Κλίντον, καθώς μέχρι τώρα βάσιζε την εκστρατεία της σε μικρές εκδηλώσεις με επιλεγμένους συμμετέχοντες στις πολιτείες που ψηφίζουν πρώτες στις εκλογές, όπως η Αϊόβα. Στόχος της, να απευθυνθεί σε μεγαλύτερο κοινό και να διαψεύσει τους επικριτές της που τη θεωρούν μέλος της πολιτικής ελίτ.

Μεταξύ άλλων, η Κλίντον θα υπογραμμίσει ότι ο απλός Αμερικανός, με τη σκληρή εργασία του οποίου η χώρα κατάφερε να βγει από την ύφεση, θα πρέπει να ανταμειφθεί καθώς η οικονομία ενισχύεται, σύμφωνα με το επιτελείο της. «Ο κόσμος θα δει ότι θα παρουσιάσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα για την Αμερική», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Politico η Τζένιφερ Παλμιέρι, η διευθύντρια επικοινωνίας της εκστρατείας της Κλίντον. Από την πλευρά του, ο μάνατζερ της εκστρατείας της, ο Ρόμπι Μουκ, απέρριψε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τη θεωρούν αναξιόπιστη.

Η Κλίντον, η οποία επιθυμεί να καλλιεργήσει ένα προφίλ που δεν θα επικεντρώνεται κυρίως στη ζωή της στην Ουάσινγκτον, θα μιλήσει για τα μαθήματα που έχει διδαχτεί από τη μητέρα της Ντόροθι Ρόνταμ, η οποία εγκαταλείφθηκε ως παιδί αλλά μεγάλωσε χωρίς πικρίες.

Στην ομιλία της ενδεχομένως να γίνει αναφορά στο αν θα μετακινηθεί αριστερά σε οικονομικά ζητήματα για να αντιμετωπίσει τους Δημοκρατικούς αντιπάλους της στις προκριματικές, τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς και τον πρώην κυβερνήτη του Μέριλαντ Μάρτιν Ο’ Μάλεϊ. Παρότι εκείνη προηγείται αρκετά και των δύο στις δημοσκοπήσεις, ο Σάντερς δείχνει να κερδίζει έδαφος στην Αϊόβα.

Το εμπόριο είναι ένα ακανθώδες ζήτημα για τους Δημοκρατικούς. Μέλη του κόμματος του προέδρου Ομπάμα επαναστάτησαν στη χθεσινή σχετική ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων καταφέρνοντας πλήγμα στον στόχο του να υπογραφεί συμφωνία ενίσχυσης των δεσμών με την Ασία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ