“Κατρούγκαλε Στρατούλη, ακούστε το καλά, θέλουμε δικαίωση, θέλουμε δουλειά!”

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος  τα… άκουσε για τα καλά, με τους πρώην συμβασιούχους του ΟΑΕΕ που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους μετά από δικαστική απόφαση. να τον γιουχάρουν μετά την -επί της ουσίας άκαρπη- συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή, με τη συμμετοχή και του αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη (σ.σ. έξω από το γραφείο του οποίου την Παρασκευή έστησαν σκηνές).

Το πόσο ανικανοποίητοι ήταν οι πρώην συμβασιούχοι του Οργανισμού από τη συνάντηση με τους δυο υπουργούς φάνηκε και στο φραστικό επεισόδιο που είχαν με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, έξω από τη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπάθησε να εξηγήσει στους πρώην συμβασιούχους τη θέση του αλλά εκείνοι αντέδρασαν, ζητώντας του να τους εξηγήσει γιατί δεν ισχύει για τους ίδιους κάτι που έγινε τον περασμένο Απρίλιο με άλλους συμβασιούχους.

Μια γυναίκα μάλιστα, επιτίθεται φραστικά στον υπουργό λέγοντας του: “Εγώ είμαι μάνα. Έλεος! Τα δικά μας τα παιδιά είναι το πρόβλημά σας; Υπάρχει και η αυτοκτονία, το καταλαβαίνετε;”, του λέει. Καθώς η ένταση ανεβαίνει, οι συμβασιούχοι γιουχάρουν τον υπουργό, ο οποίος αποχωρεί από το σημείο και αρχίζουν να φωνάζουν το σύνθημα: Κατρούγκαλε Στρατούλη, ακούστε το καλά, θέλουμε δικαίωση, θέλουμε δουλειά!

Οι απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ, που δικαιώθηκαν δικαστικά και ζητούν να επαναπροσληφθούν. Έθεσαν στους δυο υπουργούς την επαπρόσληψή τους αλλά φαίνεται πως οι απαντήσεις που πήραν δεν τους ικανοποίησαν. 

Αν και όπως είπε ο εκπρόσωπός τους, Γιάννης Σφυράκης, τους κατατέθηκε βελτιωμένη πρόταση, ωστόσο τόνισαν πως δεν τους ικανοποιεί γιατί θεωρούν ότι δεν δίνει λύση στο πρόβλημά τους.